زندگینامه دکتر محمد قریب+فعالیت ها و علت مرگ وی[اسرار آمیز]
زندگینامه دکتر محمد قریب به درخواست همراهان انیشتن نوشته شده است . امیدوارم از محتواهای این مقاله لذت کافی راببرید و در انتها با نوشتن نظر ما راهمراهی کنید.
محمد قریب از بهترین و ماهر ترین پزشکان کودکان ایران بود.وی همچنین از تأسيس گران اولین بیمارستان مدرن و تخصصی(مرکز طبی کودکان در طهران)در زمان خودش و بنیان گذار دانش مدرن طبابت اطفال در ایران زمین بود.این مرکز (مرکز طبی کودکان طهران) از سال هزار و سیصد و چهل و هفت(1347) هنوز هم سرزنده است.
بیوگرافی دکتر قریب
وی در سال 1288شمسی(1909قمری)در طهران در خانواده ای دیندار متولد شد. والدین او زاده روستایی محروم در شهر خوش آب و هوا و زیبای گرگان به نام آشتیان بودند که علی رقم میل باطنی و رضایت خودشان،به طهران مهاجرت کرده بودند. او همچنین در دفترچه خاطرات خود اشاره ای به قحطی و بیماری بزرگی به نام وبا کرده بود که به گفته ی خودش همین موضوع انگیزه ای بوده که او علم طبابت اطفال را با مشکلات فراوانی فرا گرفته است.
این فرد پر استعداد و تلاشگر دروس و تحصیلات پایه ی خود را در دبستان سیروس و متوسطه را در مدرسه ی دارالفنون یا دار المعلمین تهران به پایان رساند. این مرد بزرگ در سال 1306 شمسی،برای ادامه تحصیل با اولین گروه دانشجویان ایرانی به همراه مهدی بازرگان به فرانسه رفتند.
او در انتهای سال اول دانشجویی در کشور فرانسه در شهر رن مفتخر به دریافت جایزه ی لابراتوار از بهترین دانشکده پزشکی شده.این انسان بزرگ،در سال 1314خورشیدی اولین ایرانی بود که در کنکور بیمارستان پاریس به نام انترنی موفق شد.
دکتر قریب در سال هزار و سیصد و بیست و یک شمسی ( 1321ش ) ( 1945 ق ) مفتخر به دریافت نشان عالی دولت فرانسه به نام لژیون دونور که یکی از بهترین و بالاترین نشان های افتخار جهان و کشور فرانسه است شدند.
همچنین این مرد بزرگ که یکی از افراد تاثیر گذار در ایران بود ، در ایام اخر عمرش توانست نشان اول درجه فرهنگ را از وزارت آموزش و پرورش دریافت کند.
دکتر قریب پس از 2 سال سختی و مشکلات بسیار با دادن چهار امتحان و آزمون سخت و دشوار رقابتي توانست مدرک m.d را با تمام مشکلاتش بدست آورد.
این شخص پس از اینکه یک سال آموزش در بیمارستان مجهز و مدرن سالپتریه ( salpetrier ) در پاریس را به پایان رساند و تمام کرد به ایران بازگشت.
دکتر قریب اعتقاد داشت که اگر کسی دانش یا علمی را در هر جای دنیا کسب کرده باشد باید در کشور و خاک مادری اش خرج کند و هرگز از خدمت رسانی به مردم کشورش لحظه ای دریق نکند.
این شخصیت مهم جامعه با جدیت کامل طبابت خود را انجام میداد و اخلاقی نیکو داشت.(به قول گفتنی به هر نیک و بد،زود شادان واندوهگین نمیشد)
زهرا قریب (همسر دکتر)
طبق گفته های سایت های بیوگرافی افراد مهم در زندگینامه دکتر محمد قریب فردی خوش شانس وجود داشته است.
دکتر قریب در سال 1314 عاشق دختر عمویش شد و طبق نوشته های دفترچه ی خاطراتش دستش به هیچ کاری نمی گرفته. سرانجام این عاشق ما در سال 1315 به معشوق خود می رسد. این بانوی خوش شانس که بخت یارش بود کسی نبود جز زهرا قریب دختر عبدالعظیم قریب.
فرزندان دکتر قریب
- حسین قریب
- ناهید قریب
- مریم قریب
- محسن قریب
آیا فرزندان دکتر قریب زنده هستند؟
این موضوع برای خیلی از مردم ایران سوال شده بود ، مخصوصا برای انسان هایی که طلب علم دارند و یا خبرنگارند. دکتر قریب چهار فرزند دارد که خوشبختانه همه ی آنان زنده هستند. درادامه به این سوال جواب می دهیم.
شغل فرزندان دکتر قریب
- حسین قریب : دکتر زنان و زایمان می باشد و ساکن آمریکاست.
- ناهید قریب : خانه دار است و ساکن ایران می باشد.
- مریم قریب : اطلاعاتی در دسترس نیست.
- محسن قریب : معاون گردشگری جزیره کیش است و در ایران زندگی میکند.
آثار و فعالیت های علمی قریب
قریب در سال 1317 به ایران برگشت . وی در سال 1319 به جمع هیئت بین المللی علمی پزشکی کوکان در دانشگاه پیوست. او اول در بیمارستان رازی ریاست بخش کودکان و خردسالان را قبول کرد و بعد از چند وقت بخش اطفال را در بیمارستان هزار تخت خوابی ایجاد کرد و بر آنجا ریاست کرد.
همچنین در همین سال ، کتابی به نام بیماری های کودکان را نوشت و با تمام سختی های پیش رویش به چاپ و تکثیر و پخش رساند و در سال 1355 با کمک استاد و دکتر گرامی و گران قدر حسن اهری با اصلاح و تغییر ، دوباره آن را چاپ کرد و در اختیار عموم مردم گذاشت.
این پزشک ماهر و زبر دست به دلیل خدمات علمی که به مردم کشورش داده بود، نشان های زیادی از مکان ها و جاهای زیاد و مختلفی کسب کرد و توانست به افتخارات خود بیافزاید.
پیشنهاد میکنم بخونیش:زندگی نامه مریم میرزا خانی دختر جبر جهان
کتاب بیماری های کودکان (Children’s diseases)
این کتاب تنها کتاب اصلی و تک کتاب مکتوب دکتر قریب است که در سال هزار و سیصد و نوزده (1319) با تمام سختی های پیش رو به دست بزرگ مرد دوران و استادی بزرگ به نام دکتر محمد قریب نگارش و چاپ شد.
این نوشته ارزشمند و کلیدی پس از اینکه میان پزشکان ایران مورد توجه قرار گرفت و در نزدیکی تدریس در دانشکده پزشکی بود ، سر انجام پس از شانزده سال یعنی در سال هزار و سیصد و سی و پنج (1335) این استاد گرامی و گران قدر (دکتر محمد قریب) با کمک و همکاری دکتر حسن اهری و تلاش بسیار خودش با اصلاح و تغییرات گوناگون و بسیاری دوباره کتاب بیماری های کودکان را تجدید چاپ یا چاپ مجدد کرد و آنرا در اختیار عموم مردم گذاشت.
این کتاب کاربردی آن قدر از آن استقبال شد ، که دولت فرانسه متقاضی ترجمه ی آن بود و آنرا به وسیله ی یک مترجم ماهر که اهل شهر پاریس بود ، مو به موی آنرا ترجمه و بازگردانی کرد ، که پس از چند سال دیگر کشور ها هم این کار را کردند و کتاب را جزو برترین کتاب های ترجمه شده ی خود قرار دادند.
طبق گفته ی برخی از صاحب نظران نسخه ای از این کتاب در دانشگاه آکسفورد کشور انگلیس وجود دارد و هنوز هم مورد استفاده و مطالعه قرار می گیرد.
حضور قریب در فعالیت های سیاسی
وی طرفدار اسلام و از نظر او دین برای همه ی انسان ها مفید واقع شده است. او مدام در کلاس های درس از فعالیت ها و کارهای شاهان و بزرگان پهلوی و حکومت آنها انتقاد میکرد. سرانجام پس از واقعه ی بزرگی به نام بیست و هشت مرداد هزارو سیصد و سی و دو (28مرداد1332)به دلیل امضای یک بیانیه ای مهم و سرنوشت ساز برای مردم ایران با 10 تن (این 10 فرد که گفته شده افراد مهم و تاثیر گذاری در تاریخ ایران بودند که فقط سه نفر آنان عبارت اند از : دکتر یدالله سحابی ، استاد نعمت الهی و جناب آقای مهندس مهدی بازرگان) از افراد هیأت علمی بزرگ ترین دانشکده پزشکی طهران به امر محمد رضا شاه پهلوی از دانشگاه اخراج شد.
حضور قریب در بین الملل
طبق گفته سایت هایی که درباره زندگینامه دکتر محمد قریب نوشته اند ، قریب در کنگره های بین المللی از جمله کنگره های کشور های فرانسه ، کانادا ، آمریکا ، ژاپن ، ترکیه و اتریش حضور داشته است.
همچنین این استاد مهربان و گران قدر (دکتر محمد قریب) در چندین مجمع علمی که خیلی از دانشمندان دنیا آرزو دارند که در این مجمع ها حضور داشته باشند ، حضور داشته اند.
انجمن پزشکان کودکان ایران زمین
قریب پس از اینکه در سال هزار و سیصد و بیست و یک (1321) توانست و موفق شد نشان عالی کشور فرانسه را از دست رئيس جمهور آن کشور بدست آورد ، در سال هزار و سیصدو پنجاه (1350) به زمره ی هیئت مدیره ی انجمن بین المللی پزشکان بیماری های کودکان ایران تشرف نمود.
مرکز انتقال خون
دکتر قریب فقط به علم طب اطفال مهارت هایش محدود نمیشد ، این فرد تاثیر گذار در علم انتقال خون مهارت داشت و ایشان اعتقاد داشت که یک انسان نباید فقط در یک چیز یا علم مهارت داشته باشد بلکه هر روزش باید بهتر و جدید تر از دیروزش باشد.
وی پس از اینکه تحصیل خود را در فرانسه تمام کرد عقاید و افکارش نگذاشت که به مردمش خدمت و کمک نکند. او برای همیشه به ایران بازگشت و بزرگ ترین مرکز انتقال خون را در آن زمان تاسیس کرد و خودش اولین کسی بود که تعویض خون یا دونیت بلاد(donate blood) را در ايران انجام داد .
آشنا کردن ایرانی ها با آنتی بیوتیک
قریب در دهه ی بیست ایرانی ها را با آنتی بیوتیک آشنا کرد و به آنان فهماند که پیش گیری بهتر از درمان است و به آنان گفت که داروهایی در فرنگ وجود دارند که انسان را در برابر هجوم و حمله ی میکروبات و ویروس ها مقاوم می سازد و باعث می شود که انسان ها دیر تر به بیماری مبتلا شوند.
درگذشت بزرگ مرد دوران (دکتر قریب)
این ابر مرد تاریخ ایران ، در سال هزار و سیصد و پنجاه و یک(1351)به بیماری خون اداری یا هماتوری مبتلا شد که پس از ده ماه این بیماری به سرطان مثانه تبدیل شد. خیلی تلاش کردند چه در ایران و چه در آمریکا تا این فرد مهم و ارزشمند زنده بماند. اما سر انجام قریب به دلیل ضعف و ناتوانی جسمی ساعت 21:10(ساعت نه و ده دقیقه) روز سه شنبه یک بهمن هزار و سیصد و پنجاه و سه شمسی(1353/11/1 ش)(21جولای1975 قمری) در بیمارستانی که با جون و دل خودش ساخته و تاسیس کرده بود دیده از جهان فرو بست و برای همیشه از دنیا رفت.
علت مرگ دکتر قریب
دکتر قریب به بیماری خون میزی یا هما توری مبتلا بود. این بیماری بدان معناست که فرد وقتی ادرار می کند در ادرارش خون مشاهده میشود که اگر این موضوع درمان نشود به سرطان مثانه تبدیل میشود و منجر به مرگ می شود.
دکتر قریب را پس از مرگش طبق وصیت و سفارش وی به اطرافیان در گورستان شیخان قم کنار قبر پدرش (میرزا علی اصغر خان قریب) به خاک سپردند و دیار باقی را لبیک گفتند.
سریال روزگار قریب
پس از چندین سال که علاقه ی مردم به دکتر قریب بیشتر شد،کارگردانی ایرانی به نام کیانوش عیاری به فکرش زد و تصمیم گرفت که سریالی آموزنده و مفید درباره ی زندگینامه دکتر محمد قریب این فرد بزرگ و سختی های روزگار آن زمان به نام روزگار قریب بسازد که خوشبختانه بسیار هم از این سریال استقبال و حمایت شد.
طبق گفته ی سایت مطرح و معروف IMDB
( فیلم در مورد زندگینامه دکتر محمد قریب است )خلاصه سریال این است که دکتر قریب در روز های آخر زندگی خود به یاد دوران خرد سالی خودمی افتد و تفاوت امکانات پزشکی آن زمان را در ایران زمین با زمان حال مقایسه میکند و مخاطبان را از این امر که دنیا رو به پیشرفت است مطلع و با خبر می کند.
بازیگران سریال روزگار قریب
- حسین پناهی
- مهدی هاشمی
- ناصر هاشمی
- مهران رجبی
- رضا بابک
- فرحناز منافی
- رضا کیانیان
- بهاره افشاری
- مریم کاویانی
- پرهام کرمی
- افشن سنگ چاپ
ساير بازیگران سریال روزگار قریب
- شهاب کسرایی
- کاوه آهنگر
- پرویز شاهین خو
- مهدی فریمان
- سیامک قماشی
- هوشنگ توکلی
- الناز حبیبی
- امیر حسین صدیق
- زهره حمیدی
- محمود بنفشه خواه
- میرطاهر مظلومی
- فریما ارباب
- شهناز شهبازی
- مریم سلطانی
- محمد برسوزیان
- رضا فیاضی
- سپیده ذاکری
- اعظم فرهاد
- پروین مکیده
- رضا بنفشه خواه
- مهدی فرخ سیر
- حمید دهاقین
- مریم بوبانی
- مهدی صباحی
- سوسن پرور
- احمد یارعلی
- محرم بسیم
- نفیسه روشن
- بهناز جعفری
- سیامک اشعریون
- صبا کمانی
- آتیه جاوید
- نورعلی لطفی
- یاسمن محب اهری
- فریده دژکامه
- رضا بهبودی
- مهشید افشار زاده
- فرید سجادی حسینی
- فرشاد سیدآقایی
- سمیه ابر
- حسین راضی
دیگر افرادی هم در نقش های مختلفی در این سریال پر محتوا و آموزنده حضور داشتند که به دلایلی خاص نمی توان نامشان را ذکر کرد.
عوامل+توضیحات سریال روزگار قریب
سازنده موسیقی متن : سعید شهرام
کشور سازنده : ایران
زبان : فارسی
تعداد قسمت : 36
تهیه کننده : سیما فیلم
کارگردان : کیانوش عیاری
زمان انتشار : 12 آذر 1387
خلاصه توضیحاتی درباره کیانوش عیاری
این فرد در 23 اردیبهشت 1330 در استان خوزستان در شهری به نام اهواز به دنیا آمد.وی اول کار خود را با نویسندگی شروع کرد و پس از پنج سال با ورود به عرصه ی ساخت فیلم های کوتاه و پر محتوا معروف شد.کیانوش عیاری در سال 1381 کارگردانی سریال روزگار قریب را بر عهده داشت.
قرآن کریم درباره علم می فرماید :
[ قل هل يستوي الذين يعلمون و الذين لا يعلمون انما يتذكر اولواالألباب ]بگو : آیا آنان که اهل علم و دانشند با مردم جاهل و نادان یکسانند؟ مختصرا خردمندان متذکر این مطلبند.
با تشکر ، از نگاه گرم شما