زندگی نامه افراد موفق

زندگی نامه مهدی مهدوی کیا موشک ایرانی هامبورگ

زندگی نامه مهدی مهدوی کیا فوتبالیست موفق کشورمان در تیم ملی و تیم هامبورگ المان را در این مقاله از سایت انیشتن می خواهیم مورد برسی قرار دهیم تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

بیوگرافی مهدی مهدوی کیا

مهدی مهدوی کیا در 5 مرداد 1356 در شهر ری تهران دیده به جهان گشود.اصالتا اهل روستای سر چشمه اراک است. مهدی مهدوی کیا 7 خواهر و 4 برادر دارد ، مهدی فرزند دهم خانواده است.

روح الله مهدوی کیا پدرش کشاورز و مادرش خانه دار بود برادرهایش در شهری ری مغازه لوازم یدکی ماشین را اداره می کردند.مهدی فارغ التحصیل دیپلم رشته اقتصاد نظام قدیم می باشد.

میان متنی
متن

شروع فعالیت ورزشی با هندبال

مهدی مهدوی کیا در سال 1366 در حالی که 10 سال سن داشت در مدرسه هندبال ثبت نام کرد و به صورت حرفه ای در این رشته شروع به کار کرد.

موشک ایرانی در مسابقات هندبال نوجوانان کشور عنوان اقای گلی را توانست کسب کند.مهدوی کیا به عنوان کاپیتان دانش اموزان ایران در چند مسابقه هندبال بین المللی حضور داشت.

ازدواج مهدی مهدوی کیا

مهدی مهدوی کیا در سال 1376 در حالی که 20 سال سن داشت با سپیده قنبری اشنا شد و ازدواج کرد دو سال بعد از این ازدواج در سال 1378 این زوج صاحب یک فرزند دختر به نام عسل شدند.

مهدوی کیا در کنار همسرش

شایعه ازدواج دوم مهدی مهدوی کیا

قبل از جام جانی 2006 خبر طلاق سمیرا سمیعی از مهدی مهدوی کیا تیتر یک روزنامه های آلمان و شوک در ایران شد.

بعد از گذشت مدتی و تکذیب این شایعه گفته شد مهدوی کیا با وجود داشتن همسرش سپیده قنبری با مدیر برنامه هایش سمیرا سمیعی ازدواج کرده است که این رابطه در نهایت خیلی زود به جدایی ختم شد.

از تکذیب تا تعهد

پس از مدتی مهدی مهدوی کیا رابطه اش با سمیرا سمیعی را کاملا تکذیب کرد. اما سمیرا سمیعی در گفتگویی گفته است که به دادگاه تعهد داه  که در مورد رابطه اش با مهدی مهدوی کیا هیچ حرفی نزند.

شروع دوران فوتبالی مهدی مهدوی کیا

در سال 1369 کم کم به فوتبال علاقه مند شد و با شدت بیشتری بازی فوتبال را در زمین های خاکی حسین آباد در محله دولاب تهران پیگیری میکرد.

پس از دیدن بازی هایش توسط دوست پدرش و اصرار در سال 1370 به تیم بانک ملی ملحق شد و با درخشش در این تیم طی سه سال حضور توانست در سال 1373 به تیم ملی جوانان دعوت شود.

با انحلال تیم بانک ملی در سال 1374 پیشنهاد های زیادی برای مهدوی کیا از چند تیم لیگ برتری از جمله سرخابی های پایتخت برای او به دستش رسید.

مهدی مهدوی کیا توانست عنوان بهترین بازیکن جوان سال اسیا را در سال 1997 کسب کند.

مهدوی کیا به دلیل علاقه به پرسپولیس سرانجام در سال 1374 به این تیم پیوست و توانست دوران موفقی را در این تیم بگذراند.

افتخارات و موفقیت های مهدوی کیا از سال 1375 شروع شد. پس از محرومیت نعیم سعداوی دفاع تیم ملی کشورمان مهدی مهدوی کیا برای بازی در پیستون راست تیم ملی انتخاب شد و توانست با دو گل زیبا و ارزشمندش به چین توانایی هایش را به رخ همگان بکشد.

مهدی مهدوی کیا بعد از دو قهرمانی در جام آزادگان به همراه پرسپولیس در سال های 1374 و 1375  و درخشش در جام جهانی 1998 و گل بیاد ماندنی اش به امریکا باعث شد خیلی زود مورد توجه تیم های اروپایی قرار بگیرد.

مهدی مهدوی کیا توانست عنوان جوانترین بازیکن گلزن پرسپولیس را به خود اختصاص بدهد.

در نهایت مهدی مهدوی کیا در سال سال 1376 راهی بوندسلیگا و تیم بوخوم المان شد با درخشش در این تیم توانست مورد توجه چندین تیم قرار بگیرد.

مهدوی کیا در هامبورگ

مهمترین باشگاهی که موشک ایرانی در ان حضور داشته است بدون شک هامبورگ المان است . مهدی مهدوی کیا 8 سال طلایی را توانست با این تیم پرافتخار و قدیمی المان تجربه کند و به یکی از بهترین لژیونر های تاریخ ایران شناخته شود.

مهدی مهدوی‌کیا در هامبورگ

مهدی مهدوی کیا بخاطر سرعت زیادش شناخته میشد هواداران هامبورگ به او لقب موشک ایرانی را به دلیل درخشش در پیستون راست تیم هامبورگ در دفاع و حمله را داده بودند.

مهدی مهدوی کیا در سال 2003 و 2004 به انتخاب هوادارن به عنوان بهترین بازیکن سال هامبورگ انتخاب شد.

در سال 2003 دی ولت قیمت مهدوی کیا را بین 8 تا 10 میلیون دلار اعلام کرد که رقم بسیار بزرگی برای انتقال بود.

مهدی مهدوی کیا در مجموع 277 بار در بوندسلیگا به میدان رفت و توانست 38 گل را به ثمر برساند.

در سال 2003 طبق اعلام روزنامه معتبر کیکر عنوان بهترین وینگر تهاجمی بوند سلیگا انتخاب شد.

مهدی مهدوی کیا مدتی  را به دلیل عمل جراحی دیسک کمر در بن المان پشت سر گذراند و پس از 4 ماه به میادین بازگشت و توانست به دوران اوج خودش برگردد.

بعد از عمل جراحی خیلی ها بر این باور بودند که موشک ایرانی نمی تواند موفقیت هایش را تکرار کند اما مهدی خیلی زود توانست دوباره به دوران خوب و درخشانش برسد.

مهدی توانست عنوان بهترین پاسور فصل بوندسلیگا را بدست بیاورد و به همراه هامبورگ در جام اتحادیه المان به قهرمانی برسد.

در همان سال با تیم ملی ایران توانست به قهرمانی جام بین قاره ای دست یابد.

در سال 2003 مهدی مهدوی کیا توانست عنوان مرد سال فوتبال اسیا (بهترین بازیکن آسیا) را کسب کند.

در سال 2004 توانست برای دومین بار عنوان بهترین بازیکن سال هامبورگ را بدست آورد و به همراه تیم ملی ایران به مقام سومی در جام ملت های آسیا دست یابد.

در سال 2006 موشک ایرانی موفق شد قهرمانی در جام اینترتوتو را با هامبورگ کسب کند و با این تیم در جام یوفا به قهرمانی برسد.

مهدوی کیا در هامبورگ

مهدوی کیا در سال 2006 توانست همراه تیم ملی ایران به جام جهانی 2006 صعود کند و در چهار مسابقه گروهی این مسابقات حضور یابد.

بهترین بازی باشگاهی مهدوی کیا در المان بازی هامبورگ مقابل یوونتوس در لیگ قهرمانان اروپا بود.موشک ایرانی هامبورگ با زدن یک گل یک پاس گل و کسب یک پنالتی بازی 3-1 را به 4-3 تبدیل کرد. اما در نهایت یوونتوس با پنالتی دقایق اخر اینزاگی بازی را به تساوی کشاند.

در سال 2007 با از دست دادن پنالتی در جام ملت های اسیا به همراه ایران و حذف از این مسابقات توانست وارد باشگاه 100 تایی فیفا با حضور در تیم ملی ایران بشود.

پس از 9 سال حضور و درخشش در هامبورگ سال 2007 از این تیم جدا شد و با قرار دادی 3 ساله به تیم اینتراخت فرانکفورت پیوست.

در اولین فصل حضورش در انتراخت فرانکفورت بدون ثبت هیچ گل و پاس گلی فصل کم فروغی را داشت و نهایتا در سال سوم قرار داد خود از این تیم جدا شد.

سرانجام مهدی مهدوی کیا بعد از 277 بازی و 38 گل بعد از 12 سال حضور در بوند سلیگا به لیگ ایران بازگشت .

 

مهدوی مهدوی کیا بعد از دو بازیکن ژاپنی سومین رکورد دار تعداد بازی بازیکن اسیایی در تاریخ بوندسلیگا است.

 

مهدی مهدوی کیا در سال 1388 با عقد قرار دادی به تیم تازه لیگ برتری شده استیل آذین پیوست .در این تیم موفق شد در جام حذفی مقابل استقلال گلزنی کند.

در سال 2010 میلادی بعد از ناکامی تیم ملی ایران در صعود به جهانی افریقای جنوبی از تیم ملی خداحافظی کرد.

مهدی مهدوی کیا در سال 1389 در دومین فصل حضورش در استیل اذین این تیم به لیگ دسته اول سقوط کرد و موشک ایرانی از این تیم جدا شد.

در سال 1389 در بازی خیریه ستارگان هامبورگ در مقابل یاران زیدان در المان به میدان رفت. پس از آن بازی و برگشت به ایران به تیم داماش گیلان پیوست.

در دی ماه 1390 در زمان مربیگری مصطفی دنیزلی پس از 13 سال به پرسپولیس بازگشت و در مصاحبه ای اعلام کرد پرسپولیس اخرین تیم باشگاهی است که در آن توپ می زند و می خواهد با لباس این تیم از دنیای فوتبال خداحافظی کند.

خداحافظی مهدوی کیا

در اولین بازی خود در یک دیدار دوستانه در برابر آرمین قزوین توانست گلزنی کند .نیم فصل رویایی را با پرسپولیس گذراند و به عنوان کاپیتان اول پرسپولیس در مسابقات حضور داشت .

در دربی بیادماندنی 74 که پرسپولیس در ده دقیقه توانست با ثمر رساندن 3 گل بازی را 3-2 در مقابل استقلال برنده شود مهدوی کیا بعد از ورودش به زمین توانست پاس گل دوم تیمش را برای ایمون زائد ارسال کند.

بعد از روی کار امدن یحیی گل محمدی به عنوان سرمربی پرسپولیس بعد از یک مصدومیت جزئی برای مهدوی کیا موشک ایرانی به یک نیمکت نشین مطلق تبدیل شد و ناگهان تصمیم به خداحافظی از دنیای فوتبال گرفت.

خداحافظی تلخ مهدوی کیا

سرانجام مهدی مهدوی کیا در پانزده اردیبهشت سال 1392 در 36 سالگی از دنیای فوتبال خداحافظی کرد.

در ابتدا قرار بود در فینال جام حذفی بین پرسپولیس و سپاهان در سال 1392 یک مسابقه نمادین برای خداحافظی موشک ایرانی  قبل از بازی برگزار شود .

بیوگرافی مهدی مهدوی کیا

 

اما این مسابقه نمادین صورت نگرفت و مهدوی کیا در پنج دقیقه پایانی مسابقه وارد زمین شد و بعد از باخت پرسپولیس در ضربات پنالتی بدون حضور هیچ یک از بازیکنان پرسپولیس با بوسیدن چهار گوشه زمین و در بین تشویق تماشاگران پرسپولیس و سپاهان از دنیای فوتبال خداحافظی کرد.

در سال 2012 مهدی مهدوی کیا به عنوان 11 بازیکن برتر قرن هامبورگ انتخاب شد.

بازی نمادین و خیریه با ستارگان میلان برای خداحافظی مهدی مهدوی کیا

در ادامه مسئولان پرسپولیس تیم هامبورگ را برای بازی خداحافظی مهدی مهدوی کیا به تهران دعوت کردند اما با موافقت مهدی مهدوی کیا از تیم پیشکسوتان میلان برای یک انجام بازی خیریه و خداحافظی مهدوی کیا دعوت شد .

در روز 7 آذر 1392 تیم پرسپولیس در ورزشگاه آزادی میزبان تیم پیشکسوتان میلان بود.میلان با بازیکنان بزرگی چون پائولو مالدینی ،فرانکو بازری ،جنارو گتوزو  و چندین بازیگن بزرگ خود در این مسابقه حضور یافت.

در تیم پرسپولیس پیشکسوتان این تیم از جمله فرشاد پیوس ،محمد پنجعلی، کریم باقری و … در این مسابقه حضور داشتند.

در دقیقه 32 بازی مهدی مهدوی کیا به جای فرشاد پیوس وارد زمین شد و محمد پنجعلی بازوبند کاپیتانی را به بازوی مهدوی کیا بست تا کاپیتان پرسپولیس در بازی خداحافظی اش باشد.

این بازی در نهایت با نتیجه 3-1 با تک گل مهدی مهدوی کیا به سود میلان به اتمام رسید و در پایان موشک ایرانی به صورت رسمی از دنیای فوتبال خداحافظی کرد.

مهدی مهدوی کیا در تیم ملی

مهدی مهدوکیا همواره حضور موفقی را توانست با تیم ملی داشته باشد.موشک ایرانی در دو جام جهانی (1998-2006) حضور داشت که در جام جهانی 1998 توانست گل پیروزی بخش و خاطره انگیز ایران مقابل امریکا را به ثمر برساند.

مهدوی کیا در 4 دوره جام ملت های اسیا در سال های (1996-2000-2004-2007) میلادی حضور داشت و درجام ملت های اسیا در سال 2004 و1996   توانست به مقام سوم در این مسابقات به همراه تیم ملی دست یابد.

مهدی مهدوی کیا در سال 2010 در بازی ایران مقابل کره جنوبی در مقدماتی جام جهانی که تیم ملی نتوانست جواز حضور در جام جهانی را کسب کند از مسابقات ملی خداحافظی کرد.

مهدی مهدوی کیا موشک ایرانی با 111 بازی ملی و 13 گل به کار خود در تیم ملی ایران پایان داد.

شغل دوم مهدی مهدوی کیا

مهدی مهدوی کیا در شهر پدری خود اراک یک مزرعه و گاو داری بزرگ دارد . همچنین در شمال تهران یک فروشگاه لباس بچگانه و کودک را اداره می کند.

مهدوی کیا یکی از بهترین و مجهز ترین مدرسه های فوتبال پایه را به نام اکادمی کیا تاسیس کرده که در اکثر رده های سنی توانسته موفقیت کسب کند.

مهدی مهدوی کیا در سال 2015 به عنوان سفیر فوتبال پایه اسیا انتخاب شد.

شغل سپیده قنبری همسر مهدی مهدوی کیا

مهدی مهدوی کیا یک سالن بسیار مجهز و پیشرفته آرایشگری در شمال تهران را در اختیار همسرش قرار داده است تا به علایق خود در این حرفه و هنر بپردازد.

محبوب ترین بازیکن دنیا در سال 1391

در آبان سال 1391 طبق اعلام فیفا مهدی مهدوی کیا محبوب ترین بازیکن جهان در مرحله مقدماتی شناخته شد اما در پایان رای گیری عنوان دومین بازیکن محبوب دنیا و محبوب ترین بازیکن اسیا را توانست بدست بیاورد.

در 23 اسفند سال 1391 مهدی مهدوی کیا به عنوان مرد اخلاق فوتبال ایران شناخته شد.

حضور در مسابقه ستارگان عرب و ستارگان جهان

مهدی مهدوی کیا، ستاره سابق فوتبال ایران یکی از بازیکنانی است که با لباس تیم منتخب ستارگان عرب مقابل منتخب ستارگان جهان به میدان رفت؛ البته نام گذاری این تیم صرفا به خاطر مسابقات جام کشورهای عربی بوده و تمامی بازیکنان حاضر در این تیم عرب نیستند.

مهدی مهدوی کیا در منتخب جهان

جانی اینفانتینو رئیس فیفا هم در کنار مهدوی کیا با لباس همین تیم در بازی نمادین امشب حضور پیدا کرد. در پایان مسابقه تیم ستارگان عرب که مهدوی کیا هم در آن تیم بود به پیروزی رسید

افتخارات فردی و باشگاهی مهدی مهدوی کیا

در این قسمت از زندگی نامه مهدی مهدوی کیا می خواهیم تمامی افتخارات باشگاهی ،ملی و فردی این بازیکن موفق را در این قسمت از مقاله در سایت انیشتن مورد برسی قرار بدهیم.

آمار کل بازی ها و گل های زده مهدی مهدوی کیا طی دوران حظورش در رده ملی و باشگاهی

  • تیم ملی جوانان :2 گل
  • تیم ملی امید :6 بازی و 1 گل
  • تیم ملی ارتش 3 بازی و 1گل
  • تیم ملی بزرگسالان 111 بازی و 13 گل
  • بانک ملی :18 بازی :10 گل
  • پرسپولیس :75 بازی و 22 گل
  • پاس تهران:2 بازی
  • بوخوم:12 بازی و 3 گل
  • هامبورگ:263 بازی و 35 گل
  • فرانکفورت :35 بازی بدون گل
  • استیل اذین:37 بازی و 6 گل
  • داماش گیلان :14 بازی بدون گل
  • پرسپولیس 30 بازی و 3 گل

افتخارات ملی:

  • حضور در جام جهانی 1998-2006
  • مقام سومی جام ملت های اسیا 1996 و 2004
  • مدال طلای بازی های اسیایی 1998
  • قهرمان جام بین قاره ای 2003

افتخارات باشگاهی:

  • قهرمانی نوجوانان تهران با بانک ملی- 1371
  • قهرمانی جوانان و امیدهای تهران با بانک ملی- 1372
  • صعود با بانک ملی به لیگ آزادگان-1373
  • قهرمانی لیگ آزادگان با پرسپولیس- 1374، 1375 و 1377
  • قهرمانی جام اتحادیه آلمان با هامبورگ- 2003
  • قهرمانی جام اینترتوتو- 2005
  • نایب قهرمانی جام حذفی فوتبال ایران ۹۲-۹۱ به همراه تیم پرسپولیس

افتخارات شخصی:

  • بهترین بازیکن مسابقات جوانان دسته دوم ایران- 1370
  • آقای گل جوانان باشگاههای تهران با 22 گل- 1372
  • آقای گل مسابقات مقدماتی جوانان کشور با 7 گل- 1373
  • جوان ترین بازیکن تاریخ پرسپولیس
  • بهترین بازیکن جوان و زننده زیباترین گل سال آسیا- 1997
  • بازیکن برتر ماه فوریه 2003 آسیا
  • بازیکن سال 2003 آسیا
  • بهترین پاسور بوندس لیگا در فصل2003
  • 9 بار حضور در تیم منتخب هفته بوندس لیگا به انتخاب کیکر
  • کسب عنوان بهترین وینگر تهاجمی در بوندسلیگا در فصل ۲۰۰۲–۲۰۰۳ توسط کیکر
  • حضور در تیم قرن هامبورگ (۲۰۱۲)
  • جایزه افتخار فدراسیون فوتبال ایران: ۲۰۱۳

مطالب بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا