زندگی نامه افراد موفق

زندگی نامه حضرت محمد از تولد تا رحلت به همراه ویژگی اخلاقی

شرح زندگی نامه حضرت محمد 

سلام سلام و رها پیروی هستم امروز اینجام تا ی شخصیت برجسته تاریخ اسلام یعنی حضرت محمد (ص) رو واستون معرفی کنم .به دلیل شخصیت والای ایشون لحن طنز گونه و نظر شخصی بنده رو که تو همه مقالها هست و  از این مقاله حذف میکنیم که خدایی نکرده جنبه مسخره کردن به ایشون پیدا نکنه .

 

میان متنی
متن

ما تو را جز رحمتى براى همه جهانيان نفرستاديم. انبیاء قرآن کریم .
ما تو را جز بشارت دهنده و بیم دهنده برای همه مردم نفرستادیم، قرآن کریم، سبا.

تاریخ تولد حضرت محمد؟

تاریخ دقیق ولادت حضرت محمد هنور مشخص نیس ولی از آنجایی که حضرت محمددر سال 632 میلادی فوت کردند. پس با یک حساب سر انگشتی حضرت محمد تقریبا در سال 569 تا 570 به دنیا آمده است .روز تولد ایشان را 17 ربیع الاول روز جمعه معروف ترین تاریخی است که تاریخ نویسان روی این تاریخ اتقاق نظر دارند. ار طرفی اهل تسنن تاریخ تولد این حضرت را روز دوشنبه  دوازدهم همان ماه اعلام کردند. برای همین فاصله 7 روزه بین این دو تاریخ در ایران معروف است به هفته فجر بعضی ها بر این اعتقاد هستند که حضرت محمد در سال حادثه عام الفیل به دنیا آمده است. محمد پسر عبدالله پسر عبدالمطلب پسر هاشم بود. نسب او به اسماعیل بن ابراهیم علیه السلام می‌رسد.

پیامبر اکرم (ص) در روز جمعه هفدهم ربیع القمری سال 570 میلادی  است.  محل زندگی و تولد پیامبر در شهر مکه عربستان سعودی در خانواده ای اصیل که پدران و اجدادشان از پیشوایان قریش بودند (قبیله و طایفه بنی هاشم) چشم به جهان گشود. البته بعضی منابع  محل تولد ایشان را در شعب ابی طالب اعلام کردند. قبیله و طایفه بنی هاشم. بعثت او در روز بیست و هفتم ماه رجب سال 610 میلادی با اولین و وحی الهی آغاز شد. سپس قرآن با توجه به شرایط زمان در مدت 23 سال بر پیامبر نازل شد.حضرت محمد در بیست و هشتمین روز از ماه صفر سال یازدهم هجری قمری سال 630 میلادی چشم از جهان فروبستند.

کودکی او

پدر محمد عبدالله بن عبدالمطلب بهترین و با تقواترین فرزند عبدالمطلب و محبوب ترین او بود. عبدالله در حالی از دنیا رفت که محمد هنوز در شکم مادرش بود. عبدالله در سفر تجاری خود به یثرب در گذشت.از او فقط پنج شتر و یک کنیز به نام برکه معروف به ام ایمن که دایه محمد بود باقی ماند.

عبدالله یک مؤمن واقعی و موحد بود. پس از مرگ او، جد محمد، عبدالمطلب، سرپرست او شد. عبدالمطلب از رؤسای قبیله قریش و مؤمن به خدا (در راه حضرت ابراهیم) و ابوطالب برادر عبدالله بود. عبدالمطلب همیشه به عهدنامه ها احترام می گذارم و بهترین اخلاق را می پذیرم. به فقرا عشق می ورزید و به زائران کمک می کرد. او حتی به حیوانات وحشی و پرندگان در بالای کوه ها غذا می داد. در زمان قحطی به مردم نیز غذا می داد.

سرپرستی حضرت محمد (ص)

با توجه به زندگی نامه حضرت محمد (ص) ،مادر محمد آمنه دختر وهاب پسر عبد مناف پسر کیلاب بود. او هم به خدا اعتقاد داشت. وقتی محمد به دنیا آمد، آمنه به دنبال عبدالمطلب فرستاد. نزد او آمد و گفت: در خانواده تو پسری فوق العاده متولد شده است. سپس محمد نوزاد را نزد خود آورد. عبدالمطلب به او نگاه کرد و وارد کعبه شد و با خدا راز و نیاز کرد. سپس از کعبه خارج شد و نوزاد را به مادرش برگرداند و نام او را محمد گذاشت.
آمنه محمد کمتر از هفت سال داشت که مادرش فوت کرد. منابع گفته اند که آمنه  در راه برگشت از یثرب  در گذشت.پس از مرگ مادرش، پدربزرگش عبدالمطلب سرپرستی او را بر گرفت. عبدالمطلب بیش از سایر فرزندانش نسبت به محمد توجه داشت زیرا از جایگاه و ایمان پسرش به او آگاه بود.
گروهی از قبیله مدلاج به مکه آمدند و چون محمد را دیدند به جدش گفتند: مواظب او باش، او مقام بالایی دارد. عبدالمطلب در وصیت نامه خود به ابوطالب گفت و از او خواست که به گفته آنها توجه کند و از او مراقبت کند. محمد هشت ساله بود که پدربزرگش فوت کرد و عمویش ابوطالب از او نگهداری کرد.

حضرت محمد با عمویش سفری تجاری به شام رفت. آنجا عالم مسیحی او را دید و به عمویش وعده پیامبری حضرت محمد را داد  عمویش  گفت تو این را از کجا میدانی گفت من او را از کتبهای  خودمان میشناسیم  و عمویش را در مورد خطر یهوود برای نبی اکرم بیم داد.
ابوطالب، رئیس خانواده بنی هاشم در قریش بود. ابوطالب در دوران ابتدایی نبوت تا آخرین نفس از رسول خدا پاسداری و خدمت کرد و از او دفاع و تکریم کرد.

القاب حضرت محمد

رسول الله، مصطفی، نبی الله، محمود، موثر، امی، خاتم،نذیر، مزمل، رحمت، طه، نعمت، شاهد

حضرت محمد (ص) معروف به چه بود؟

طبق زندگی نامه حضرت محمد ایشان در دورتم کودکی و نوجوانی به محمد امین معروف بود و دلیل آن امانت داری ایشان بود. همچنین با قبول سرپرستی کاروان حضرت خدیجه (س) و نشان دادن شایستگی و امانت داری خود در این امر باعث شد سود خوبی نسیب این کاروان بشود .یکی از توان مندی های دیگر ایشان حل اختلاف به وجود آمده بین سران قریش برای قرار دادن سنگ حجرالاسود بود. که ظاهرا اگر حضرت محمد و تدبیر ایشان نبود منجر به شکل گرفتن جنگی بین آنها میشد.

علاوه بر اینها حضرت محمد در پیمانی به نام پیمان (حلف الفضول) شرکت کرد در این پیمان آنها عهد بستند. که حق هر مظلومی را بگیرند و از او حمایت کنند. برای درک بهتر حوادث تاریخی زمان پیامبر

ازدواج حضرت محمد

حضرت محمد در طول حیات خود 12 زن داشت.

که نام های آنها

  1. خدیجه بنت خویلد
  2. سوده بنت زمعه
  3. عایشه بنت ابی بکر
  4. جویریه بنت حارث
  5. ام حبیبه بنت ابی سفیان
  6. صفیه بنت حی بن اخطب
  7. ام سلمه بنت عاتکه
  8. زینب بنت خزیمه
  9. میمونه بنت حارث
  10. ام شرک بنت دودان
  11. زینب بنت جحش
  12. حفصه بنت عمر

محمد در بزرگسالی به عنوان تاجر بین شهرهای مکه و دمشق مشغول به کار شد و در راه شهرت زیادی به دست آورد. با شنیدن شهرت محمد، بانو خدیجه، یکی از اشرف قریش، یک بار او را مأمور کرد که برخی از تجارت خود را بین دو شهر انجام دهند.

خدیجه یکی از خادمان خود به نام میسره را همراه او فرستاد تا او را زیر نظر داشته باشد و به او گزارش دهد. بانو خدیجه با دیدن عملکرد او در تجارت و بازگشتی که به ارمغان آورد و همچنین صداقت او، محمد را مسئول تجارت خود کرد.

خدیجه با اینکه پیشنهاد ازدواج زیادی از بزرگان قریش داشت، اما همه آنها را رد کرد. نقل شده است که این بانو خدیجه بود که هر چند غیرمستقیم و با احتیاط به محمد پیشنهاد ازدواج داد. برخی از خاندان گزارش دادند که در سال 595 پس از میلاد، هر دو 25 ساله بودند.

فرزندان حضرت محمد

حضرت خدیجه سه فرزند به دنیا آورد. همه فرزندان پیامبر از خدیجه بودند به جز ابراهیم که از مریم قبطیه بود که در مدینه به دنیا آمد و یک سال و ده ماه زندگی کرد. فرزندان ذکوری که همگی در مکه به دنیا آمدند عبارتند از: القاسم که لقب محمد (ابوالقاسم؛ یعنی پدر قاسم) از آنجا آمده است و عبدالله. پسران همگی در زمان حیات پیامبر اکرم (ص) از دنیا رفتند.

تنها دخترش فاطمه بود که با امام علی پسر ابوطالب ازدواج کرد و از آن حضرت امام حسن و امام حسین و زینب و ام کلثوم را به دنیا آورد و پسر دیگری که پیامبر صلی الله علیه و آله آن را محسن نامید. فاطمه تنها خواهر و برادری بود که از رسول خدا نجات یافت. حضرت محمد (ص) می‌گفت حسن و حسین دو امام (رهبر) هستند، چه قیام کنند و چه نکنند.

روایت تولد حضرت علی(ع)

علی در سال 600 میلادی نزد ابوطالب و همسرش فاطمه بنت اسد متولد شد. تولد علی با پدیده ای خاص همراه بود. زمانی که فاطمه بنت اسد در حال زایمان بود، به کعبه آمد و از خداوند برای کارش کمک خواست. راویان نقل‌های مختلف کرده‌اند و بسیاری از وقایع نگاران نوشته‌اند که وقتی او در کنار دیوار جنوبی کعبه مشغول نماز بود، دیوار شکافت و وارد خانه شد و در نتیجه دیوار به حالت عادی بازگشت.

با مشاهده این پدیده خارق‌العاده، سعی می‌کنند در محل حضور داشته باشند تا در داخل مجلس تعقیب کنند اما موفق نشدند. سپس سعی کردند از درب آن به داخل خانه بروند اما نتوانستند قفل در را باز کنند. گزارش هاکی از آن است که او سه روز در مجلس بوده و زمانی که با نوزادش از مجلس خارج می شود، به همان شیوه ای که وارد مجلس شده بود، این کار را انجام داد.

پیامبر اکرم (ص) به کودک علی علاقه داشت و در تربیت و تعلیم علی نقش عمده ای داشت. على در طول سالهاى سخت بعثت پيامبر در رساندن پيام الهى و تعاليم اسلام به توده ها، سرسخت ترين پشتيبان پيامبر بود.

حضرت محمد  پیامبری و غار حرا

حضرت محمد زمان زیادی را صرف دعا و عبادت خدای یگانه می کرد. این کار را در غاری معروف به حرا در کوه النور نزدیک شهر مکه انجام داد.

در سال 610 میلادی در سن چهل سالگی محمد آیات الهی را که در غار حرا مشغول عبادت و نیایش بود دریافت کرد:

بسم الله الرحمن الرحیم؛ بخوان به نام پروردگارت که آفرید، انسان را از لخته آفرید، بخوان و پروردگارت ارجمندترین است، که با قلم آموخت، به انسان آنچه را که نمی دانست بخوان.

 

پيامبر(ص) خبر و حی و پیامبری را به علي و خديجه (س) رساند. علی و خدیجه هر دو بی درنگ و بدون تردید وحی را پذیرفتند.

بنابراین خدیجه اولین زنی بود که به رسول ایمان خدا آورد و اولین زنی بود که با او نماز خواند. او را از صمیم قلب حمایت کرد و تمام دارایی خود را در راه خدا خرج کرد. او اولین زنی بود که پیامبر با او ازدواج کرد و در زمان حیاتش با دیگری ازدواج نکرد. او بی اندازه به پیامبر وفادار بود. فرشته جبرئیل به او دستور داد که درود و برکتی خاص از جانب خدا بفرستد و دستور داد که زمین فدک را به پاس قدردانی از آنچه مادرش در راه خدا انفاق کرده است به فاطمه بسپارد.

پیامبر اسلام شروع کرد به دعوت افراد به وحی جدید، اما در خفا. طرفداران و مؤمنان بسیار کم بودند. زمانی که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم نماز جماعت به جا آورد، حضرت خدیجه و علی به او پیوستند. این دعوت مخفیانه به مدت سه سال ادامه یافت.

پس از آن، به دستور خداوند دعوت رسول خدا به اسلام علنی شد. خداوند متعال به رسول خود دستور داد که از قبیله خود شروع کند.

ماجرای دعوت خویشان پیامبر

برای این منظور حضرت محمد ضیافتی ترتیب داد و بزرگان و سران بنی هاشم را که چهل نفر دعوت کردند. پس از پذیرایی از آنها با ضیافتی نیکو، پیامبر آنها را به اسلام دعوت کرد. او از آنها خواست تا در مأموریتش از او حمایت کنند و به آنها وعده داد که هر کس این کار را انجام دهد به عنوان جانشین او منصوب خواهد شد.

با این حال، هیچ کس به استثنای علی، پیشنهاد پیامبر و رسالت او را نپذیرفته است. سران بنی هاشم با تمسخر، رو به ابوطالب کردند و گفتند: پسرت فرمانده تو خواهد شد ، از او اطاعت کن! با این وجود، این مأموریت با وجود حامیان بسیار کمی، بدون وقفه ادامه یافت.

پیشنهاد میکنم این مقاله رو هم بخونی

زندگی نامه آلبرت انیشتن

 

داستان حضرت محمد و تار عنکبوت

Muhammad

بعد از اینکه مشرکان برای قتل پیامبر جلسه ای ترتیب دادند و به این نتیجه رسیدن برای اینکار 7 مرد ار هر 7 قبیله باهم شبانگاه به خانه حضرت محمد میروند و او را در خواب به قتل میرسانند با اینکار چون هفت نفر باهم جان حضرت را گرفته اند نمیتوانند برای جان یک  نفر 7 نفر را قصاص کنند و با گرفتن دیه یک مرد ماجرا ختم به خیر میشوئد و آنها بع راحتی مانع بزرگی چون رسوا خدارا از سر راه خود حذف میکنند. اما قافل از اینکه خداوند میفرماید آنها مکر و نیرنگ کردند و خدا مکر و نیرنگ زدند و خدا مکر و نیرنگ را به خودشان برگرداند.

اما در این حین جبرییل به پیامبر ندا میدهد که مشرکان چه توطئه ای برای ایشان دارند. پیامبر اکرم به حضرت علی گفت که بجای ایشان در بستر ایشان بخوابد.پس از آن رسول خدا (ص) با ابوکر شبانگاه به مسیری برعکس مسیر یثرب رفتند. در میان راه وارد غاری شدند و آنجا پناه ‌گرفتند .از طرفی مشرکان وقتی حضرت علی را در بستر ایشان بجای پیامبر دیدند شگفت زده شدند. و به دنبال پیامبر رفتند . از آن طرف با ورود حضرت محمد به غار به امر خدا در ورودی غار عنکبوتی شروع به تنیدن تار کرد. مشرکان وقتی به دهانه غار رسیدن با دیدن عنکبوت به این نتیجه رسیدن اگر پیامبر وارد غار شده بود حتما تار عنکبوت پاره میشد پس کسی وارد غار نشده . پس از آن پیامبر از مسیری غیر معمول به سمت مدینه رفتند و پس از ۱۵ روز به مدینه رسیدند . پس از آن حضرت علی و سایر کسانی که موفق به هجرت نشدند وارد مدینه شدند .

زندگی نامه پیامبر برای کودکان

حضرت محمد (ص) در سحر گاه روز جمعه هفدهم ربیع الاول عام الفیل در شهر مکه بدنیا آمد. پدرش عبدالله نام داشت که قبل از تولد حضرت محمد (ص) از دنیا رفته بود .وقتی به دنیا آمد مادرش آمنه شیری نداشت که به او بدهد. به همین خاطر فرزند خود را به دایه مهربانی داد که اسمش حليمه بود.حلیمه از حضرت محمد (ص) خیلی خوب نگهداری میکرد و به او شیر میداد. تا به سن شش سالگی رسید‌. حضرت محمد (ص) در همین سن و سال بود که مادر مهربانش را از دست داد. بعداز آنکه او یتیم شد،اول پدر بزرگش، عبدالمطلب از او نگهداری می‌کرد، ولی بعدها عمویش ابوطالب سرپرستی اش را قبول کرد تا کم کم او بزرگ شد و به سن جوانی رسید.

حضرت محمد (ص) از قبیله قریش و از طایفه بنی هاشم بود. همه اجدادش از بزرگان و خوبان شهر مکه بودند و نگهداری و کلید داری خانه خدا را به عهده داشتند. آنان از نسل حضرت اسماعیل (ع)، پیامبر خدا بودند.حضرت محمد در تمام عمر خود هیچ وقت گناه یا اشتباهی نکرد و اصلا دروغ نمی‌گفت چون معصوم بود. همه مردم او را به امانت داری میشناختندو به او محمد امین می‌گفتند.عمویش ابوطالب از او راضی بود و مثل فرزند خودش او را دوست می داشت. او با پسر عمویش علی (ع) خیلی مهربان بود‌ و همیشه در کنار یکدیگر بودند. حضرت محمد (ص) در سن ۲۵ سالگی برای زنی ثروتمند کار می‌کرده خدیجه نام داشت.خدیجه که پاکی و ایمان او را دید خواست با آن حضرت ازدواج کند. و سرانجام باهم ازدواج کردند. خداوند متعال به آن دو 6  فرزند داد که بهترین آنها فاطمه (س) بود. در این میان آنچه حضرت محمد را آزار میداد بت پرستی مردم بود.

بعثت پيامبر

بر طبق زندگی نامه حضرت محمد (ص)  همیشه به غار حرا  در کوه نور می رفت و به نیایش پرودگار می پرداخت.یک روز جبرئیل که فرشته وحی است از آسمان فرود آمد و به او گفت:”تو پیامبر خدا هستی.” این چنین بود که حصرت محمد به پیامبری رسید و دعوت به اسلام را آغاز کرد. حضرت خدیجه(س) وحضرت علی (ع) اولین زن و مردی بودند که پیامبر ایمان آوردند. حضرت محمد (ص) سه سال بطور مخفیانه مردم را به یکتاپرستی دعوت نمود و بعد از آن دعوتش را آشکار کرد. پیامبر اکرم در راه دعوت مردم به آیین یکتا پرستی مشقت های زیادی کشید و سر انجام حضرت محمد (ص)، در آخرین سفر حج وقتی که از زیارت خانه خدا بر می گشت در منطقه ای به نام غدیر، هزاران نفر از مسلمانان را دور خود جمع کرد و به همه آنها گفت “من کنت مولا فهذا علی المولا” مدتی بعد از آن سفر حضرت محمد در بستر بیماری  افتاد‌ و سرانجام در بیست و هشتم صفر سال یازدهم هجری در سن ۶۳ سالگی و در شهر مدینه چشم از دنیا فروبست.

منتظر آپدیت جدید مقاله زندگی نامه حضرت محمد از تولد تا رحلت ایشان  باشید .ممنون میشم نظراتتون رو با من به اشتراک بذارید.

 

مطالب بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا