آموزش عکاسیفناوری

آموزش عکاسی با موبایل رایگان [14 نکته مهم که باید بدانید]

عکاسی با موبایل رو بعضی ها خیلی خوب و راحت انجام میدند و بعضی هام خیلی زشت و سخت، برای خود من تا حالا خیلی پیش اومده که دیدم با یک مدل یکسان گوشی، یک نفر عکس های خیلی خوب و جذاب و نفر بعدی عکس های مات و بی کیفیتی گرفتند.

پس اگه نمیتونی عکس های خوبی بگیری مشکل از خودته و باید راه و روش عکس خوب گرفتن رو یادبگیری، امیدوارم این آموزش برات مفید باشه.

عکاسی با موبایل یا دوربین؟

عکاسی با موبایل جزو ترند ترین و پر طرفدار ترین هاست، چرا؟ چون شما بیشتر از گوشی موبایلتان در روز استقاده می‌کنید و از طرفی  عکاسی برای شما در دسترس تر و راحت تر  از حمل دوربین عکاسی است. شما نمی‌توانید یک کیف بزرگ و سنگین دوربین را با خود حمل کنید و به نقاط مختلف ببرید (البته مگر اینکه عکاس حرفه ای باشید).
ترجیح شما این است که با حداقل وسایل پیاده روی کنید یا به سفر بروید، پس گوشی شما یک وسیله کاملا کاربردی و کوچک است که شما علاوه بر پاسخ دادن ب مسیج هایتان میتوانید به راحتی عکاسی کنید.

میان متنی
متن

در این مقاله قراره 14 نکته مهم عکاسی را باهم برسی کنیم.

1. نور، نور و نور

همه چیز در عکاسی به نور وابسته است، نور چیزی است که کمک می کند یک تصویر خوب به یک تصویر عالی تبدیل شود. سایه هایی که خورشید روی سوژه ها ایجاد می کند را بررسی کنید. به نور بازتابنده ساختمان ها توجه کنید. در ساعت طلایی(golden time) زمان های پس از طلوع یا درست قبل از غروب خورشید تمرین کنید.
تماشا کنید که چگونه نور پنجره در لحظات مختلف به داخل اتاق تغییر میکند. عکاسی در شرایط کم نور نمیتواند عملکرد خوبی داشته باشد، پس بهتر است یا در زمان های نوری مطلوب عکاسی کنید و یا شرایط نوری مطلوب را خودتان بوجود بیاورید (با استفاده از نورهای مصنوعی).

2. لنز خود را تمیز نگه دارید

چیزی که اکثرا آن را فراموش میکنند، و پس از ثبت یک عکس متوجه کثیفی لنزشان میشوند. این موضوع ممکن است در زمانی رخ دهد که دیگر شما پس از تمیز کردن لنزتان نتوانید از سوژه مورد نظر عکسی که در نظر داشتید را بگیرید، مثلا عکس یک پروانه را بر روی گلی میخواهید بگیرید و این امر نیاز به عکس العمل سریع شما دارد اما با رعایت نکردن این موضوع ممکن است شما دیگر نتوانید آن عکس را ثبت و ضبط نمایید.

برای تمیز کردن لنز بهتر است از پارچه مخصوص استفاده کنید اما اگر بهمراه ندارید و روی مود عکاسی هستید میتوانید از گوشه لباس یا چیزی مشابه استفاده کنید.

3. بزرگنمایی بیجا ممنوع

از زوم دوربین برای عکاسی با موبایل تا جایی که ممکن است استفاده نکنید، زیرا در عکاسی موبایل، زوم کردن باعث دانه دار شدن تصویر(پیکسلی شدن) یا تار شدن عکس خروجی شما شود.
شما میتوانید برای اینکار تا حد ممکن به سوژه خود نزدیک شوید و یا از ایزار هایی مثل منو پد استفاده کنید.

4. لرزش دست یا تکان خوردن دوربین

لرزش دست در عکاسی

    • لرزش دوربین هنگام عکس گرفتن یک عامل مضرر در عکاسی برای همه دوربین ها است. کلید رفع این مشکل این است که نحوه نگه داشتن گوشی خود را تمرین کنید و یا از یک تکیه گاه موجود در محل مثل دیوار، شخص همراه و یا حتی زانوی خود (در حالت نشسته) استفاده کنید.
    • همچنین شما میتوانید به جای عکس عمودی به صورت افقی عکس برداری کنید که هم پهنای تصویر بیشتری داشته باشید و هم بتوانید کنترل بهتری روی تلفن همراه خود داشته باشید.
    • گاهی اوقات دقیقا لحظه ثبت عکس، بخاطر حرکت انگشت یا دستتان تلفن تکان خورده و عکس خوبی گرفته نمیشود. شما برای حل این مشکل میتوانید از آپشن های دیگر موبایل استفاده کنید (مثل کلید ولوم، دستور صوتی و..).
    • و بهترین روش برای حل موضوع لرزش استفاده از سه پایه است. شما با این روش تمرکز بالاتری برای عکس برداری خواهید داشت.

5. زوایا را بشناسید

جزو مهم ترین نکات عکاسی با موبایل، عکاسی از سوژه مورد نظر در زوایای مختلف است. شما اگر ۱۰ عکس از یک سوژه بگیرید که یک جا ایستادید و گوشی(یا دستتان) را ثابت نگه داشته اید در نهایت به ۱۰ عکس مشابه و یکسان خواهید رسید. در واقع عدم تغییر زاویه شمارا از سایه ها، نورها و از همه مهم تر تاثیر ژست سوژه محروم میکند. اما اگر همین ۱۰ عکس را از ۱۰ زاویه متفاوت از سوژه (با نورها و سایه های مختلف) مورد نظر بگیرید درنهایت ۱۰ عکس متفاوت دارید که بین آنها حتما یک یا دو عکس طلایی وجود خواهد داشت.

پس برای عکس گرفتن نترسید، دست و پای خود را تکان دهید و از زوایای مختلف، ارتفاع های مختلف و… شروع به عکاسی کنید. بدیهی است که این امر نیاز به تمرین های زیادی دارد و در آخر شما بجایی خواهید رسید که حتی قبل از عکس گرفتن زاویه مناسب را تشخیص داده و سرعت عکاسی بالاتری خواهید داشت.

6. استفاده از فلاش

فلاش

دوربین گوشی شما به اندازه یک دوربین دیجیتال قدرت فلاش ندارد، اما همچنان می توانید با استفاده از آن به نتایج جالبی برسید. می توانید بصورت آزمایشی چند عکس از یک سوژه را با فلش و بدون فلش بگیرید و تفاوت آنها را باهم مقایسه کنید، همچنین تغییر دادن نور دریافتی دوربین موبایل(کم یا زیاد کردن)، تغییر زاویه عکس(بطوری که پشت به نور باشید یا بالعکس) نتایج جالبی با فلش کسب کنید.

7.یادداشت برداری کنید

یادداشت برداری را جدی بگیرید و فقط به چشم یک نکته کوتاه به آن نگاه نکنید. یادداشت برداری شما، روند پیشرفت شمارا سریع تر کرده و تکنیک ها را در ذهن شما ثبت می‌کند. نکات را یادداشت کنید، چون در غیر اینصورت فراموش می‌کنید. مغز شما نمینواند داده های زیادی را پردازش کند پس اگر در لحظه ای عکس منحصر بفردی میگیرید جزئیات آن عکس را برای خود یادداشت کنید تا در دفعات بعدی آنها را مرور کنید و ملکه ذهنتان شود.

8.با نرم افزار های ادیت عکس گوشی آشنا شوید

در عکاسی با موبایل شما هرچقدر هم که حرفه ای باشید بازهم باید به فکر پردازش و ادیت عکس های خود باشید، شما با نرم افزار های ادیت عکس دوربین های موبایل میتوانید عکس های خود را بسیار جذاب تر و زیباتر کنید، البته که استفاده از این ابزار ها نیاز به سلیقه،تمرین و شناخت نور و سایه دارد.
در حالی که شما نمی‌توانید مشکلاتی مانند نور بد را اصلاح کنید، اما می‌توانید جزئیات دیگر را بهبود ببخشید، جزئیاتی چون مات کردن بک گراند عکس،تنظیمات تم رنگی عکس ها(گرم کردن،سردکردن،سیاه سفیدو..)، اضافه کردن نوشته ها و اجسام هندسی، تایپوگرافی و دست بردن به تنظیمات نوری مانند کنتراست و اصلاح و زیاد و کم کردن آنها.

نرم افزار های بسیاری در این زمینه فعالیت میکنند که یکی از بهترینهای آنها picsart میباشد.برای امور تایپوگرافی و کار با واژه ها میتونم نرم افزار متن نگار رو بهتون پیشنهاد بدم.شما میتونید کار با این ابزار ها رو از یوتیوب،آپارات و … به راحتی آموزش ببینید.

پس بدانید، عکس بدون ادیت هیچ ارزشی ندارد و حتی الامکان عکس های خود را ادیت کنید. شما با عکاسی فقط ۵۰ درصد کار را پیش رفته اید و اگر عکستان را در این مرحله رها کنید شما عکسی ناقص و معمولی(خام) خواهید داشت. فکر نکنید ادیت با کیفیت عکاسی شما منافات دارد، حوزه های ادیت و عکاسی مکمل هم هستند و شما برای عکس هایتان احتیاج به تنظیم نور و رفع اشکالات جزئی و کلی دارید.

9. قوانین ترکیب را تا حدودی بیاموزید

چند مورد از قوانین ترکیب اولیه را بیاموزید. (به عنوان مثال قانون یک سوم یعنی سوژه خود را به صورت مربعی در وسط کادر خود قرار ندهید، بلکه یک سوم مسیر را در داخل کادر قرار دهید یا قانون نسبت طلایی و ..). نکات ساده ای مانند این می تواند به عکس های شما جان ببخشند و تاثیر مثبتی بر انتقال مفهوم عکس شما داشته باشند.
اما همچنین به یاد داشته باشید که عکس های خوب قوانین نانوشته خودشان را دارند، برخی از بهترین عکس ها همه قوانین و اصول را زیر پا می گذارند. بنابراین از پایین، بالا و از نزدیک عکس بگیرید.

10. زیادی عکس بگیرید و تمرین کنید

میدانید که تمرین کردن جز مهم ترین اقدامات در هر زمینه ای میباشد،پس شما برای اینکه در عکاسی با موبایل به تکامل برسید و حرفه ای شوید باید تلاش کنید و در هر زمان و مکانی عکاسی کنید.
عکاسی از سوژه های زنده،طبیعت،اشیا و… شمارا با تجربه و مشتاق تر میکند، پس اگر میخواهید در این زمینه به تبحر برسید در حین عکس گرفتن به مطالعه در مورد سبک های عکاسی،شناخت نور،شناخت ابزار ها و … بپردازید.

11. از بالاترین وضوح ممکن در دوربین موبایل خود استفاده کنید

در برخی از تلفن‌های همراه، این امکان وجود دارد که شما ابعاد تصویر برداری و وضوح آنها را کنترل کنید. این ابعاد هرچه بزرگتر باشد کیفیت عکس شما بیشتر بوده و به همین نسبت عکستان حجم بالاتری خواهد داشت.

12. به بک گراند و چیدمان آن توجه کنید

آموزش عکاسی با موبایل

عکاس باید دید جزئی تری نسبت به دیگران داشته باشد، اصلا شما باید چیزی را ببینید که دیگران نمی‌بینند یا جدی نمی‌گیرند. مخصوصا در عکاسی منظره شما باید بیشتر به این نکات توجه کنید نکاتی چون رفلکس ها، تقارن ها، سایه ها و… و بصورت کلی یک عکاس حرفه ای که میخواهد با تلفن همراه خود عکس برداری کند باید بتواند شرایط ویژه ای را برای سابجکت خود محیا کند.

برقراری این شرایط کار سختی نیست، بعنوان مثال اگر میخواهید از یک محصول عکس بگیرید میتوانید با تهیه کردن یک برگه سفید(یا رنگی) بزرگ وو گذاشتن محصول روی آن عکس کارآمدی بگیرید تا اینکه محصول را در یک بک گراند شلوغ گذاشته و عکس بگیرید. در کل شما باید بدانید که چه هدفی را برای عکستان دنبال میکنید،بطوری که شما نمیتوانید برای عکس از طبیعت شب به لوکیشن مورد نظر خود بروید، پس به جزئیات عکس برداری خود دقت کرده و از قبل برای آن برنامه ریزی و فکر کنید.

مثال بالا برای عکاسی محصول مثال ساده ای بود که مطلب ادا شود، در صورتی که برای گرفتن عکس با موبایل از محصول راه ها و ایده های بسیار زیادی وجود دارد مثلا شما میتوانید از شبکه های اجتماعی که وجود دارد بخصوص pinterest استفاده کنید و قبل از عکاسی ایده های زیادی در سر داشته باشید البته ایده گرفتن به معنای کپی کردن یا تقلید کردن نیست.

و در آخر شما باید نگاهتان یک قدم فراتر از یک انسان معمولی باشد و هرچه این قدم فراتر برود عکس شما زیبایی منحصر به فرد تری پیدا میکند.

13. درانتخاب لوکیشن وسواس به خرج ندهید

در عکاسی با موبایل گاهی جز نشان از کل است.یعنی چه؟ یعنی برای یک عکس پاییزی شما نیاز به هزار درخت سر به فلک کشیده زرد رنگ ندارید. شما کافی است یک درخت زیبای پاییزی پیدا کنید و بعد این شما هستید که با عکستان حس پاییزی بودن را در بیننده میتوانید القا کنید، یا برای گرفتن عکس قطرات آب روی برگ شما نیاز به سطح بسیار کوچکی دارید تا بتوانید زیبایی یک قطره بزرگ آب را نشان دهید.

همه اینهارا گفتم که بگم درسته که شما برای عکس خیابانی نیاز به یک خیابان دارید یا برای عکس پاییزی نیاز به منظره ولی کادر دوربین و هنر شما برای بیان این احساسات تعیین کننده است، پس به جزئیات اهمیت دهید.
جزئیات در عکاسی آغاز و پایان کار شماست، یعنی چیزی که یک عکاس را با دیگران متفاوت می‌کند همان نگاه جزئی و ریزبینانه است و هرچه این نگاه حرفه ای تر باشد عکس شما خاص تر و زیباتر خواهد شد.

عکاسی غذا با موبایل را حتما امتحان کنید

عکاسی غذا جزو ژانرهای مورد علاقه من و خیلی ها است، تنوع و زیبایی غذا و وجود رنگ ها و جزئیات موجود در روی میز این ژانر را برای عکاسی جذاب میکند.
بدلیل گستردگی مطالب و طولانی شدن این مطلب پیشنهاد میکنم  مقاله عکاسی غذا با گوشی موبایل رو از دست ندین.

14.عناصر ناخواسته و مزاحم را از تصویر خود حذف کنید

حتما عناصر و اشیا اضافه را از عکس خود حذف کنید، اینها باعث شلوغی بک گراند عکس شما و عدم تمرکز مخاطب روی سوژه اصلی شما می‌شود.از طرفی هم داشتن بک گراند شلوغ اگر غیر اصولی و نا کارآمد باشد یا با سوژه شما هم خوانی نداشته باشد زیبایی کار شمارا از بین می‌برد.

نکته پایانی

دوباره تکرار هیچ قانونی برای عکاسی وجود ندارد و این زیبا ترین قانون عکاسی است پس سعی کنید به مفهوم و حسی که عکسشما میخواهد به خواننده القا کند توجه کنید و از قبل به آن فکر کنید.

ممنونم که تا آخر این مقاله همراه من بودین،امیدوارم مطالبی که خوندید براتون مفید بوده باشه.

مطالب بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا