آموزش عکاسی

عکاسی ماکرو به همراه کاربردها و تکنیک ها[مبتدی تا حرفه ای]

عکاسی ماکرو

سلام سلام من رها پیروی هستم امروز با یک مقاله متفاوت از ژانر عکاسی ماکرو در خدمتتونم. قرار اینجا کلی نکته یادبگیریم که دربارش هیچ جا صحبت نشده  و درپایان مقاله من و شما بدونیم برای يک عکس ماکرو به چه چیزهایی نیاز داریم. آماده ای ؟

پس بزن بریم

اول از همه باید بدونیم

میان متنی
متن

عکاسی ماکرو چیست؟

عکاسی ماکرو

عکاسی ماکرو به عکاسی با بزرگنمایی بالا اشاره دارد . این ممکن است شامل استفاده از یک لنز ماکرو تخصصی باشد که برای گرفتن عکس های دقیق و نزدیک طراحی شده است.

خب بیاین واسه عکاسی ماکرو تو ذهن خودمون ی دسته بندی بسازیم.این دسته بندی شامل:

۱. عکاسی ماکرو واقعی  که در ادامه تعریفشو میگم

۲.دیگر موارد عکاسی  ماکرو اوکی؟

از نظر فنی، یک عکس ماکرو واقعی تصویری را روی حسگر دوربین ایجاد می‌کند که به اندازه تصویر در زندگی واقعی است که به بزرگنمایی 1:1 نیز معروف است. بنابراین اگر می خواهید از یک گل به طول یک اینچ عکس بگیرید، گل باید یک اینچ از سنسور دوربین شما را اشغال کند.

این تصویر با یک لنز ماکرو با بزرگنمایی 1:1 یا نزدیک به آن گرفته شده است.  بطور کلی، اصطلاح “عکاسی ماکرو” بسیار گسترده است. این شامل عکس‌های ماکرو واقعی است، اما چیزهایی مثل تصاویر کلوزآپ گلها، حشرات برگ‌ها، غذا و موارد دیگر شاخه ای دیگر از عکاسی ماکرو هستند.

سوالی که بعداز دیدن بعضی عکسها می‌توانید از خودتان بپرسید این است. آیا این یک عکس نزدیک است؟ بله قطعا. آیا اکثر عکاسان با خوشحالی از آن به عنوان “عکاسی ماکرو” یاد می کنند؟ من هم این چنین فکر میکنم. اما مطمئناً شامل بزرگنمایی 1:1 نمی شد (و احتمالاً می شد با یک لنز غیر ماکرو گرفت).

همین امر در مورد تصویر ساکولنت نیز صادق است. از نزدیک است، “عکاسی ماکرو واقعی” نیست، اما من هنوز آن را “عکاسی ماکرو” می نامم.

 

2.قطعه ضروری از تجهیزات عکاسی ماکرو

شروع کار با عکاسی ماکرو آسان است، و شما نیاز به آن همه تجهیزات ندارید.

در عوض، من فقط دو مورد را توصیه می کنم:

  1. یک دوربین
  2. لوازم جانبی با فوکوس نزدیک

بیایید با جزئیات بیشتر به هر دو این تجهیزات نگاهی بیندازیم:

انتخاب دوربین

ممکن است آشکارا واضح به نظر برسد، اما هر عکاس ماکرو به یک دوربین نیاز دارد.

چه نوع دوربینی بهترین است؟ من به شدت دوربینی را توصیه می کنم که لنزهای قابل تعویض را ارائه می دهد. آنها تمایل دارند با بالاترین کیفیت عکس ها را تولید کنند و با تجربه بیشتر، می توانید لنزهای خود را بدون نیاز به خرید دوربین جدید ارتقا دهید. بعلاوه، اگر تصمیم به عکاسی از مناظر، پرتره، معماری و غیره داشته باشید، لنزهای قابل تعویض زندگی شما را بسیار آسان تر می کند، زیرا می توانید لنزهایی را به طور خاص برای این اهداف خریداری کنید.

اما تا زمانی که دوربین شما قابلیت تغییر لنزها را دارد، نیازی نیست که حساس باشید. هر مدل DSLR یا بدون آینه از Canon، Nikon، Sony، Fujifilm، Panasonic، Olympus یا Pentax به خوبی کار می‌کند.

(و بسیاری از مارک‌های دیگر در لیست ذکر نشده‌اند که کار خواهند کرد).

و اگر نمی خواهید برای دوربین بدون آینه تان هزینه کنید، اشکالی ندارد . حتی یک گوشی هوشمند به شما امکان می‌دهد عکس‌های ماکرو بگیرید، به شرطی که لوازم جانبی مناسب فوکوس نزدیک را داشته باشید، همانطور که در بخش بعدی توضیح داده شد:

انتخاب لوازم جانبی با فوکوس نزدیک

اکثر دوربین ها نمی توانند به طور خودکار از نزدیک فوکوس کنند. بنابراین برای گرفتن عکس های ماکرو، به نوعی ذره بین نیاز دارید .

در اینجا، شما چند گزینه دارید. اگر قبلاً لنز دارید (مانند لنز کیت 18-55 میلی‌متری یا لنز 50 میلی‌متری)، می‌توانید یک فیلتر نمای نزدیک بخرید ، که در تنظیمات شما نصب می‌شود و به شما امکان می‌دهد با بزرگ‌نمایی‌های بالا عکاسی کنید. لوله های اکستنشن  گزینه دیگری هستند که بین دوربین و لنز شما قرار می گیرند و امکان فوکوس نزدیک تری را فراهم می کنند.

فیلتر نمای نزدیک

اما در حالی که فیلترهای نمای نزدیک و لوله های افزایشی کارایی خوبی برای شما دارند، دارای اشکالات جدی هستند. فیلترهای کلوزآپ وضوح تصویر را کاهش می دهند و هر دو گزینه خلاقیت  و انعطاف پذیری شما را درعکسبرداری کاهش می دهند. به همین دلیل است که من یک لنز ماکرو را برای بهترین تجربه عکاسی توصیه می کنم. راستش را بخواهید تا اینجا من برای شروع هر نوع عکاسی حتی خرید دوربین الزامی نبوده و نیست ولی ماکرو زانر خاصی از عکاسی است. عکاسی ماکرو نیاز اولیه آن تجهیزات است .فقط توصیه ای به شما دارم که در ادامه نیز به آن اشاره خواهم کرد. بعداز اینکه مطمئن شدید ژانر ماکرو ژانر مورد علاقه شما است شروع به خرید وسایل مورد نیاز در این حیطه کنید .

اینکه کدام لنز ماکرو را انتخاب می کنید تفاوت عمده ای ایجاد نمی کند. تا زمانی که لنز بتواند شما را به هدف عکستان نزدیک کند .بزرگنمایی 1:2 یا 1:1 ایده آل است .شما می‌توانید با این ها تصاویر محشری خلق کنید.

آیا وسیله دیگری لازم است؟

اگر مطالعه ای در مورد عکاسی ماکرو انجام داده اید، احتمالاً از خود می پرسید: در مورد نور مصنوعی چطور؟ در مورد سه پایه چطور؟ در مورد ریل فوکوس چطور؟ آیا اینها برای عکاسی ماکرو خوب مهم نیستند؟

راستش را بخواهید، در حالی که نور مصنوعی، سه پایه محکم و ریل فوکوس ماکرو مطمئناً می‌توانند برای برخی از انواع عکاسی ماکرو مفید باشند، اما قطعاً الزامی نیستند. (من خودم به ندرت از آن موارد استفاده می کنم.)

بنابراین توصیه می کنم بدون چنین لوازم جانبی شروع کنید. سپس، اگر تصمیم گرفتید که ثبات و امکانات بیشتری می خواهید، می توانید یک سه پایه بگیرید. اگر تصمیم دارید که فوکوس دقیق می خواهید، می توانید یک ریل فوکوس بگیرید. و اگر تصمیم دارید که می خواهید نور را تغییر دهید، می توانید از نور مصنوعی استفاده کنید. اما آنها همیشه ضروری نیستند، و تعداد زیادی از متخصصان وجود دارند که تنها با نور طبیعی به صورت دستی کار می کنند.

تنظیمات عکاسی ماکرو

عکاسی ماکرو از نظر فنی یک ژانر سخت است. بنابراین باید هنگام عکاسی به تنظیمات خود دقت کنید.

در اینجا سه ​​توصیه ضروری من وجود دارد:

1. دوربین خود را روی حالت اولویت دیافراگم یا دستی تنظیم کنید

تقریباً هر دوربین یک سری حالت ارائه می دهد: اولویت دیافراگم، اولویت شاتر، برنامه و غیره.

و من به شدت توصیه می کنم که حالت اولویت دیافراگم یا دستی را انتخاب کنید.

اولویت دیافراگم به شما امکان می دهد دیافراگم و تنظیم ISO خود را انتخاب کنید، در حالی که دوربین شما سرعت شاتر را انتخاب می کند. در بخش بعدی بیشتر در مورد دیافراگم صحبت می کنم، اما کنترل دیافراگم تا حد زیادی به ایجاد عکس های ماکرو خیره کننده کمک می کند.

حالت دستی به شما امکان می دهد دیافراگم، سرعت شاتر و ISO را انتخاب کنید. من شخصاً تقریباً به طور انحصاری در حالت دستی عکاسی می‌کنم، زیرا به نظرم بیشترین انعطاف‌پذیری و کنترل خلاقانه را ارائه می‌دهد. با این حال، ممکن است کمی طول بکشد تا به آن عادت کنید، بنابراین اگر ایده عکاسی در حالت دستی را دوست دارید اما در تنظیم تمام تنظیمات دوربین خود احساس راحتی نمی کنید، با اولویت دیافراگم شروع کنید، سپس با تجربه بیشتر به حالت دستی بروید.

2. دیافراگم خود را برای عمق میدان کامل با دقت انتخاب کنید

دیافراگم یک سوراخ در داخل لنز است .مثل مردمک چشم عمل می‌کند و باز و بسته می‌شود.و این باز و بسته شدن همانطور که مردمک نور ورودی به چشم را کنترل می‌کند دیافراگم هم همین کار را انجام می‌دهد.

دیافراگم بخش کلیدی نوردهی (به همراه سرعت شاتر و ISO) است. اما دیافراگم بر عمق میدان (عمق میدان فاصله سوژه تا دوربین عکاسی) نیز تأثیر می گذارد :

میزان وضوح تصویر شما

با انتخاب یک دیافراگم کوچک (همچنین به عنوان f-number بالا ، مانند f/16 نیز شناخته می‌شود )، نتیجه نهایی آن این خواهد بود که بیشتر سوژه در فوکوس است.

از آنجایی که عکاسی ماکرو با چنین بزرگنمایی بالایی انجام می شود، عمق میدان در حال حاضر بسیار محدود است. (هر چه به سوژه خود نزدیکتر باشید، عمق میدان کمتر می شود و همه چیز برابر است.)

بنابراین گرفتن عکس با سوژه شارپ و پس‌زمینه واضح بسیار سخت است، حتی اگر با f/22 عکس بگیرید. با این حال، همچنان باید دیافراگم خود را به دقت در نظر بگیرید. برخی از عکاسان ماکرو دوست دارند کل سوژه خود را از جلو به عقب واضح نگه دارند و اغلب با f/13 یا f/16 عکاسی می کنند.

در حالی که سایر عکاسان ماکرو دوست دارند به اصطلاح جلوه‌ای با فوکوس نرم ایجاد کنند، یعنی شما تنها بخشی از سوژه خود را در فوکوس می‌گیرید.

هیچ یک از این دو انتخاب اشتباه نیست. هر دو نوع عکاسی ماکرو زمانی که به درستی اجرا شوند در نهایت میتوانند عالی به نظر برسند. فقط مطمئن شوید که برای هر عکسی که می گیرید به دیافراگم فکر می کنید. به این ترتیب، شما به نتیجه هنری که دنبال آن هستید می رسید.

این روزها دوربین ها و لنزها سیستم های فوکوس خودکار شگفت انگیزی ارائه می دهند . می توانید از پرندگان در حال پرواز، ماشین ها با سرعت بالا، پرواز هواپیماها و موارد دیگر عکس بگیرید.

با این حال، حتی بهترین سیستم‌های فوکوس خودکار دارای یک ضعف بزرگ هستند:

فوکوس با بزرگنمایی بالا

عکس ماکرو با بزرگنمایی زیاد

متأسفانه، فوکوس خودکار روی اشیا در بزرگنمایی ماکرو واقعاً سخت است. به همین دلیل است که برای بهترین عکس های ماکرو، باید به صورت دستی فوکوس کنید.

این ممکن است ترسناک به نظر برسد. اما در واقع بسیار آسان است. به سادگی لنز خود را از فوکوس خودکار به فوکوس دستی تغییر دهید (اکثر لنزها یک سوئیچ در کنار خود دارند). سپس حلقه فوکوس را بچرخانید تا به نقطه مورد نظر خود برسید.

مطمئن باشید خیلی سریع از پس آن بر می آیید. خیلی زود، شما به این تیجه خواهید رسید که چرا از اول فوکوس را دستی انتخاب نکردم  همیشه به صورت دستی فوکوس  می کنید!
نکته سریع: اگر برای فوکوس کردن روی یک سوژه نزدیک مشکل دارید،ابتدا فوکوس خود را تنظیم کنید . سپس حلقه فوکوس را رها کنید و دوربین خود را به جلو و عقب تکان دهید تا سطح فوکوس دقیقاً همان جایی باشد که می خواهید.

نورپردازی ماکرو

برای عکاسی ماکرو، توصیه می کنم با نورطبیعی شروع کنید فلاش یا چراغ های استودیویی یا رینگ لایت نخرید، مخصوصاً در ابتدا.

در عوض، از خورشید و همه چیزهایی که ارائه می دهد استفاده کنید. در اینجا دو بهترین زمان از روز برای عکاسی ماکرو در فضای باز را برایتان آورده ام:

ظهر ابری

عکس ماکرو از چشم

نور ابری برای عکاسی ماکرو عالی است. نرم است، جذاب است و رنگ ها را فوق العاده پر جنب و جوش جلوه می دهد. در عکاسی با نور ابری ظهر می‌توانید به وضوح مشاهده کنید که چگونه رنگ ها واقعاً پاپ می کنند؟ این به لطف نور ابری است.

متأسفانه، نور ابری در اوایل و اواخر روز چندان خوب کار نمی کند. آسمان تاریک خواهد شد و شما برای گرفتن تصویری زیبا و روشن با مشکل مواجه خواهید شد. بنابراین اگر آسمان ابری است، عکس های شما در اواسط روز زیبا خواهند شد.

صبح و عصر آفتابی

ساعت‌های طلایی  یعنی یکی دو ساعت اول پس از طلوع خورشید و یکی دو ساعت آخر قبل از غروب خورشید. تقریباً مورد علاقه همه عکاسان است و دلیل خوبی هم دارد:

در این ساعات به ساعت طلایی عکاسی معروف است  زیرا در این ساعت نور به شدت ملایم و نرمال برای عکاسی است.

به لطف نور ساعت طلایی، من عاشق انجام عکاسی ماکرو در صبح زود و اواخر روز هستم. رنگ ها زیبا به نظر می رسند و شما می توانید انواع جلوه های نورپردازی جالب را ایجاد کنید. عکس در حوالی غروب خورشید واقعا زیباست. (رنگ نارنجی غروب خورشید پس زمینه زیبایی را ارائه می دهد).

یک هشدار  برای شما این است که آسمان باید صاف باشد.

وگرنه با ابرهای زیاد  دامنه ورود نور پوشش داده می شود و نور زیبا را از دست خواهید داد. سپس باید با نور کم و ابری کنار بیایید و همانطور که در قسمت قبل توضیح دادم، برای عکسبرداری ماکرو چندان خوب کار نمی کند.

آیا در نور شدید عکاسی ماکرو انجام بدیم؟؟

احتمالاً این اشتباه شماره یک است که عکاسان ماکرو مبتدی مرتکب می شوند. اگر زمانی که نور شدید است بیرون بروید، مهم نیست که چقدر به عنوان یک عکاس ماهر باشید ، با نوردهی های بد، رنگ های زشت و سایه های نامطلوب مواجه خواهید شد .

عکاسی

بزودی منتطر اپدیت مقاله عکاسی ماکرو باشید. کام اینگ سون😉😉

حالا سوال من از شما آیا عکاسی ماکرو ژانر مورد علاقه شماست ؟؟؟ یکم از تجربه اولین عکس ماکرو واسمون بگین و با دوستاتون به اشتراک بذارین

و در ادامه باید بهتون بگم که آیا سؤالی در مورد عکاسی ماکرو دارید که در مقاله به آن پاسخ ندادیم؟ آیا نکته ای  درباره عکاسی ماکرو دارید؟ نظراتتون رو در قسمت نظرات واسم بنویسید.

همونطور که قبلنم گفتم منم مثل شما اول راهم. استاد نیستم ما قراره باهم استاد بشیم و من قراره هرچیزی یادمیگیرم رو با شما به اشتراک بذارم.

مطالب بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا