بررسیبررسی موبایلگوشی شیائومی

بررسی POCO X3 PRO شیائومی + مشخصات فنی و خرید

بررسی POCO X3 PRO شیائومی ، یک مقاله دیگه برای همراهان همیشگی تیم انیشتن .

قبلا گوشی POCO X3 NFC شیائومی را مورد بررسی قرار دادیم.در این مقاله قصد دارم گوشی پوکو ایکس 3 پرو شیائومی را مورد نقد و بررسی قرار بدیم. poco x3 pro شیائومی با ظرفیت 128 و  256 گیگا بایت و  دو سیم کارته با طراحی متوسط در سال 2021 به بازار عرضه شده است. از نظر طراحی با برادر خود چندان تفاوتی ندارد. با اینکه از شرکت شیائومی انتظار می رفت در این مدل از تکنولوژی 5G استفاده کند، ولی بدون هیچ تغییری مانند poco x3 nfc روانه بازار شد. اگه قصد خرید داری یا دنبال کامل کردن اطلاعات ات در باره این گوشی هستی، با تیم انیشتن همراه باش.

بررسی طراحی

در مقاله بررسی POCO X3 PRO شیائومی ، اولین معقوله، طراحی این گوشی است. طراحی این گوشی  مثل مدل NFC اون هست. پوکو ایکس 3 پرو در سایز 6.67 اینچ در ابعاد 165.3 میلی متر طول، 76.8 میلی متر عرض و 9.4 میلی متر ضخامت عرضه شده است. بدنه این گوشی همانند سایر گوشی های ارزان قیمت و میان رده خانواده شیائومی از جنس پلاستیک ساخته شده است. مشکل ماندن اثر انگشت و لکه روی قاب پشتی باز هم وجود داره.

میان متنی
متن

دوربین های پوکو ایکس 3 پرو

در قسمت پشت پوکو ایکس 3 پرو، پک دایره ای و “X” مانند در وسط دیده می شود که مانند یک ماتریس 2*2 خود نمایی می کند. دوربین اصلی در مرکز  و سه دوربین دیگر به همرا فلش در اطراف قرار گرفته اند. بزرگی لنز دوربین  و برآمدگی آن ها از مشکلاتی هست که نمی توان از آن گذشت. ولی با این وجود قاب پشتی با ضخامت زیاد موجود است که این مشکل را می تواند رفع کند. پشت قاب گوشی به صورت عمودی به سه قسمت تقسیم شده است که دوتا قسمت کناری مات و قسمت وسط براق است.در وسط و روی قسمت براق، لوگوی “POCO” با سایز بزرگ مشاهده می شود.

فریم این گوشی هم از جنس پلاستیک است، در لبه سمت راست، کلید روشن و خاموش به همراه کلید افزایش و کاهش صدا تعبیه شده است که در این مدل هم، شیائومی تصمیم گرفته از تکنولوژی  fingerprint side mounted (اثر انگشت در لبه گوشی) استفاده کند.

در قسمت پایین گوشی،درگاه Type-c  و جک 3.5 میلی متری هندزفری به همراه اسپیکر و میکروفون اصلی و در لبه بالای گوشی نویزگیر صدا به همراه درگاه مادون قرمز وجود دارد. در لبه سمت چپ، خشاب سیم کارت دارای دو سیم کارت همزمان یا یک سیم کارت و مموری قابل استفاده می باشد.

در قسمت جلو، یک صفحه نمایش فوق تخت دیده می شود که دوربین سلفی درون حفره و درون نمایشگر قرار گرفته است. بررسی صفحه نمایش را در ادامه تخصصی تر ادامه می دهیم.

بررسی صفحه نمایش

بررسی صفحه نمایش ایکس 3 پرو بخش بعدی  از مقاله ی بررسی POCO X3 PRO شیائومی است، نمایشگر POCO X3 Pro، جزو استاندارد ترین  صفحه نمایش های موجود در بازار می باشد. در این مدل ، از صفحه نمایش با فناوری IPS  استفاده شده است. ایکس 3 پرو همانند برادر خود پوکو ایکس 3، از صفحه نمایش با نرخ تازه سازی 120 هرتز و HDR10 پشتیبانی می کند.داشتن نزخ رفرش 120 هرتزی در زمان اجرای بازی و اسکرول کردن منو  و … حس خوبی به مخاطب می دهد و این توانسته نقطه قوت این صفحه نمایش نسبت به سایر هم رده ها باشد.و در ادامه، مقاوم بودن در مقابل پاشش آب  و گرد و غبار، از دیگر آپشن های صفحه نمایش این محصول است.

صفحه نمایش POCO X3 Pro

همانطور که گفته شد، نمایشگر استفاده شده در این گوشی، از نوع ips در سایز 6.67 اینچ با رزولوشن  1080 * 2400 پیکسل است که نسبت 20:9 را به مشتری ارائه می دهد. در بخش محافظت، در این گوشی از گوریلا گلس 6 استفاده شده در حالی که در ایکس 3 معمولی از گوریلا گلس 5 استفاده شده است.

حاشیه پایین نمایشگر کمی از حالت نرمال بیشتر است  ولی در اطراف دیگر نسبت زائده ها کمتر هست. نکته دیگر وجود دوربین سلفی درون حفره ای در دل نمایشگر LCD است. به دلیل اینکه نمایشگر  از نوع LCD هست، اطراف حفره دوربین پرتاب نور ناهموار و زننده ای به چشم می خورد که زیاد خوشایند نیست.

حداکثر روشنایی در حالت دستی 458 نیت است که این را در حالت خودکار تا 534 نیت نهایت می توان انتظار داشت (این مقدار در مقالات و نظرات کاربران متفاوت است).این مقدار روشنایی برای محیط های بسته و نور کم مشکلی ایجاد نمی کند ولی در زیر نور زیاد مطمنا مشکل ساز خواهد بود.حداقل مقدار روشنایی 0.9 نیت است که جزو کمترین روشنایی صفحه نمایش ها هست.

بررسی باتری

با وجود صفحه نمایش 120 هرتزی در کنار یک پردازنده قوی ، نیاز به یک باتری با توانایی بالا است. شیائومی برای POCO X3 Pro، از باتری غیرقابل تعویض لیتیومی با ظرفیت 5160 میلی آمپر ساعت استفاده کرده است. که به گفته خود این شرکت در حد استفاده معمولی می توان انتظار یک روز شارژ دهی را از این محصول داشت.در بررسی POCO X3 PRO شیائومی ، به این نتیجه می رسیم که این مدل روی هم رفته ،  هم از نظر شارژ دهی و هم از لحاظ شارژ شدن راضی کننده تر از سایر هم خانواده هاش هست.

شارژ این باتری توسط اداپتور 33 واتی تامین می شود که نسبت به مدل های دیگر انتظار زمان کم تری برای شارژ شدن را داریم. زمانی که صرف شارژ شدن از صفر تا صد این باتری می شود بین 60 تا 80 دقیقه  ثبت شده است.

پیشنهاد انیشتن: بررسی POCO X3  شیائومی

بررسی دوربین

چیپ دوربین POCO X3 Pro دارای چهار دوربین هست.

دوربین اصلی پوکو ایکس 3 پرو، 48 مگا پیکسل با اندازه 1/2.0 اینچ  و 0.8 میکرون پیکسل در مرکز این چبپ وظیفه تهیه عکس های اصلی را بر عهده دارد. در مدل ایکس 3 معمولی این لنز 64 مگا پیکسلی هست . دلیل کاهش حجم دوربین اصلی در ایکس 3 پرو به دلیل کاهش قیمت این گوشی هست . به دلیل استفاده از پردازنده گران قیمتی که در این مدل به کار گرفته شده است، شیائومی این افزایش قیمت را با کاهش سایز دوربین اصلی و در نهایت کاهش قیمت جبران کرده است.

کیفیت عکس دوربین اصلی پوکو ایکس3 پرو

دوربین دوم، یک دوربین فوق عریض با سایز 8 مگا پیکسل با لنز 15 میلی متری و دیافراگم f/2.2 ارائه شده است. از امکانات این دوربین به حالت نایت مود به صورت پیش فرض می توان نام برد. در روز عکس های خوب و قابل قبولی را می توان  توسط دوربین فوق عریض تهیه کرد.اما در شب  نمی توان انتظار گرفتن عکس های با کیفیت روز داشت چون در شب سوژه را بدون جزئیات ثبت می کند.

دوربین سوم از نوع ماکرو با سایز 2 مگا پیکسل با قابلیت فوکوس ثابت 4 سانتی متری انجام وطیفه می کند. در کل برای گرفتن عکس های فوکوس باید زیاد دقت شود و فاصله مناسب انتخاب شود تا بتواند عکس های مناسبی تهیه کند. با پیدا کردن فاصله مناسب با سوژه می توان عکس های مناسب و قابل قبولی را تهیه کرد.

دوربین چهارم، از نوع عمقی با سنسور 2 مگا پیکسل در کنار دیگر دوربین های گوشی POCO X3 Pro، انجام وظیفه می کند . از این دوربین به همراه دوربین اصلی می توان عکس های پرتره خوبی را انتظار داشت.

کیفیت عکس پوکو x3 پرو

دوربین سلفی

دوربین سلفی پوکو ایکس 3 پرو از سنسور 20 مگا پیکسلی با اندازه 1/3.4 اینچ و 0.8 میکرونی پیکسل ، در یک لنز 26 میلی متری درون یک حفره داخل نمایشگر نصب شده است. به ظور کلی کیفیت قابل قبولی را می توان از این دوربین دید. جزئیات را به اندازه کافی نشان می دهد، که این باعث وضوح زیاد عکس ها می شود.از نظر مات کردن پس زمینه،عملکرد مناسب و قابل قبولی را در کارنامه خود دارد. با دوربین سلفی پوکو ایکس 3 پرو میتوان عکس های پرتره نیز گرفت ولی خیلی قابل قبول نیست.

پردازنده

با بررسی POCO X3 PRO شیائومی ، به یکی دیگر از نقاط فوق العاده قوی این محصول رسیدیم. پوکو ایکس 3 پرو از نظر سخت افزاری از تراشه 7 نانو متری اسنپ دراگون 860 بهره برده شده است. این تراشه نسخه بهبود یافته از اسنپدراگون 855 است که به لحاظ کارایی بهبود یافته است. این تراشه از نظر مصرف  و سرعت بسیار بهینه تر از سایر تراشه ها است . اینجا است که متوجه می شویم بخاطر بحث قیمتی، چرا شیائومی مجبور به کاهش دوربین اصلی شده است. استفاده از این تراشه یک گوشی قدرتمند و سرعت بالا را در اختبار کاربر می گذارد.

نرم افزار و رابط کاربری

رابط کاربری MIUI 12 پوکو ایکس 3 پرو

POCO X3 Pro ، با اندروید 10 و رابط کاربری MIUI 12 عرضه می گردد. نکته جالب اینجاست که پوکو ایکس 3 با اندروید 11 و همین ورژن رابط کاربری ارائه شده است .البته بعد از راه اندازی گوشی بلافاصله به اندروید 11 ارتقا پیدا می کند و ناگفته نماند که شیائومی قول آپدیت رابط کاربری به ورژن 12.5 را به کاربران خود داده است .در رابط کاربری دوربین ، هر دو مدل X3 و X3 Pro ، از یک رابط کاربری استفاده می کنند. و جابجایی دوربین اصلی و سلفی از طریق سوایپ (کشیدن انگشت) انجام می شود. نکته منفی در هر رابط کاربری وجود دارد. از نکات منفی در این ورژن می توان از تعداد زیاد برنامه و بازی های اضافی در ابتدای راه اندازی گوشی اشاره کرد که در بالا درباره این صحبت کردیم (البته به راحتی تمام بازی ها قابل حذف شدن هستند.). نقطه ضعف دیگر این رابط کاربری، وجود تبلیغات متعدد در حین استفاده از گوشی است.

مشخصات فنی

[su_table responsive=”yes”]
مشخصات فنی POCO X3 Pro
زمان معرفی 22 مارس 2021
وزن 215 گرم
پردازنده مرکزی single-core Kryo 485 Gold & Triple-core Kryo 485 & Quad-core Kryo 485 silver CPU
فرکانس پردازنده مرکزی 1.78 , 2.42 , 2.96  گیگا بایت
اندازه 6.67 اینچ
بلوتوث نسخه 5.0
نسخه سیستم عامل اندروید 11
پردازنده گرافیکی Adreno 640 GPU
تراکم پیکسل 395 پیکسل بر اینچ
Wi-Fi Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac

dual-Band

Wi-Fi direct

Hotspot

پک دوربین دارای چهار دوربین در پشت گوشی
قابلیت های دوربین های دوربین اول و اصلی ، از نوع عریض (Wide) با رزولوشن 48 مگاپیکسل، دریچه ی دیافراگم f/1.8، سایز سنسور 1/2.0 اینچ و ثبت تصویر با عرض پیکسل 0.8 میکرو متر ف دارای PDAF

دوربین دوم از نوع فوق عریض (Ultrawide) ، با رزولوشن 8 مگا پیکسل  و دریچه ی دیافراگم f/2.2

دوربین سوم از نوع ماکرو (macro) ، با رزولوشن 2 مگا پیکسل و دریچه ی دیافراگم f/2.4

دوربین چهارم از نوع عمقی (Depth) ، با رزولوشن 2 مگا پیکسل و دریچه ی دیافراگم f/2.4

قابلیت گرفتن عکس HDR

قابلیت عکس پانامورا (Panamora)

دوربین سلفی دارای یک دوربین در جلوی گوشی و واقع در درون صفحه نمایشگر

دوربین از نوع عریض (Wide) با رزولوشن 20 مگا پیکسل، دریچه ی دیافراگم f/2.2 ، سایز سنسور 1/3.4 اینچ و ثبت تصویر با پیکسل های با عرض 0.8 میکرو متر

فیلمبرداری سلفی با رزولوشن 1080 * 1920 و سرعت 30 فریم بر ثانیه (1080p@30Fps)

فیلم برداری رزولوشن 2160 * 3840 و سرعت 30 فریم بر ثانیه (4K@30fps)

رزولوشن 1080 * 1920 و سرعت 30 فریم بر ثانیه (1080p@30Fps)

رزولوشن 1080 * 1920 و سرعت 60 فریم بر ثانیه (1080p@60fps)

رزولوشن 1080 * 1920 و سرعت 120 فریم بر ثانیه (1080p@120fps)

رزولوشن 720 * 1280 و سرعت 960 فریم بر ثانیه (720p@960fps)

دارای تثبیت کننده الکترونیکی تصویر توسط سنسور زیروسکوپ (gyro-EIS)

تراشه Qualcomm snapdragon 860 (7nm) chipset
ساختار بدنه بدنه و پشت از پلاستیک
امکانات اضافی پشتیبانی از HDR10

روشنایی 450 نیت

دارای گواهی استاندارد IP53 و مقاوم در برابر نفوذ گرد و خاک و قطرات آب

دارای محافظ صفحه گوریلا گلس 6

حافظه داخلی 128 و 256 گیگابایت
شبکه ارتباطی 2G , 3G , 4G
تعداد سیم کارت 2 عدد نانو
فناوری صفحه نمایش IPS
RAM  6 و 8 گیگا بایت
نسبت صفحه نمایش به بدنه 84.6 درصد
ابعاد 9.4 * 76.8 * 165.3 میلی متر
رزولوشن صفحه نمایش 2400 * 1080 پیکسل
حس گر ها قطب نما (compass) ، مجاورت (Proximity) ، فشار سنج (Barometer) ، ژیروسکوپ (Gyro) ، سنسور اثر انگشت روی لبه (Fingerprint | side – Moumted)
باتری باتری لیتیوم – پلیمر با ظرفیت 5160 (mah) میلی آمپر ساعت

قابلیت شارژ سریع باتری با توان 33 وات

[/su_table]

 

جمع بندی

در بررسی POCO X3 PRO شیائومی سعی کردیم تمام مشخصات گوشی رو مورد بررسی قرار بدیم تا راحت بتونید انتخاب کنید .همچنین نقاط ضعف و قوت را در ادامه برای شما همراهان عزیز لیست می کنم تا راحت تر  پوکو ایکس 3 پرو را انتخاب کنید. به طور کلی شیائومی توی طراحی کم نزاشته و از نظر سرعت هم پردازنده ای قوی رو در این محصول استفاده کرده است.

 

نقاط قوت

  • استفاده از تراشه اسنپ دراگون 860 و سرعت بسیار بالای پردازنده
  • استفاده از نمایشگر با نرخ رفرش 120 هرتزی و حساسیت لمسی 240 هرتزی
  • پشتیبانی از تکنولوژی 4K
  • مناسب برای گیمینگ در رده های معمولی
  • شارژ دهی فراتر از خوب
  • اسپیکر های استریو

نقاط ضعف

  • عدم استفاده ار صفحه نمایش OLED (در رقبا استفاده شده است )
  • داغ شدن گوشی به لحاظ استفاده از پردازنده قوی
  • وجود تبلیغات در رابط کاربری MIUI 12
  • ضخامت بیشتر از حد استاندارد و گوشی های هم رده
  • دوربین ماکرو واقعا ضعیف

 

مطالب بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا