بررسیبررسی موبایلگوشی شیائومی

بررسی POCO X3 شیائومی نسخه معمولی + خرید

بررسی POCO X3 شیائومی، گوشی اقتصادی که طرفدار و مخاطب های زیادی رو شیفته خودش کرده!!!

پوکو ایکس 3، در سه نسخه معمولی، PRO و NFC به بازار ورود کرده است که ما در این مقاله قصد داریم نسخه معمولی این گوشی رو باشما همراهان همیشگی انیشتن مورد تحلیل و بررسی قرار بدیم.

شیائومی این بار در poco x3 ، از یک گوشی اقتصادی مناسب و البته با ویژگی های فراتر از میان رده پا در عرصه رقابت گذاشته است. این گوشی با طراحی زیبا و سخت افزار خاص خودش انتظار ها رو از یک گوشی میان رده فراتر برده است.پوکو ایکس 3 در دو رنگ آبی و خاکستری  و در حافظه های 64|6 ، 128|6 ، 128|8 گیگابایت عرضه شده است. بدون شک برای خرید یک گوشی باید تمامی مشخصات اون رو بدونی پس تا آخر بررسی POCO X3 شیائومی با ما باش و در انتها نظرات ات رو برامون بنویس. اگه درباره سایر محصولات این شرکت میخای بدونی، از گوشی شیائومی در سایت ما دیدن کن.

میان متنی
متن

بررسی طراحی

طرح دوربین های پشت پوکو X3

در بررسی POCO X3 شیائومی، یکی از قسمت هایی که بیشتر جای تعلل و بحث داره طراحی این میان رده  هست. جایی که شیائومی تمام سعی خودش رو کرده تا یک محصول چشم گیر رو روانه بازار کنه.استفاده از لوگوی پوکو با فونت بزرگ و طرح “X مانند” دوربین ها در پشت گوشی اولین گزینه ای است که مخاطب جذب آن می شود.

شیائومی پوکو ایکس 3، در ابعاد 165.3 میلی متر طول ، 76.8 میلی متر عرض و 10.1 میلی متر ضخامت با وزن 225 گرم عرضه شده است .

در قسمت پشت گوشی خیره کننده ترین چیزی که جلب توجه میکنه شکل دایره یا بیضی مانند پک دوربین های پشت ، که یک جورایی شکل “X”  هم هست دیده میشه. در کانون دایره دوربین اصلی و در اطراف آن سه دوربین و فلش LED دیده می شوند. عبارت “POCO” با سایز بزرگ در وسط قاب روی تکسچرهای مورب حک شده و در طرفین همان حالت براق مشابه همه گوشی ها پابرجا است.باز هم همون مشکل همیشگی! موندن رد انگشت  و دست روی قاب پشتی که از جنس پلاستیکه یکی از مشکلات رایجی است که کاربر را از خرید این گوشی ها منصرف می کنه.

در لبه سمت راست، کلید های افزایش و کاهش صدا به همرا کلید پاور نصب شده است. نکته حائز اهمیت وجود فریم از جنس آلمینیوم و وجود سنسور اثر انگشت روی دکمه پاور هست.در قسمت بالای پوکو ایکس 3، سنسور مادیون قرمز و میکروفون دوم یا همون نویز گیر تعبیه شده است .در پایین هم مثل همیشه، جک 3.5 میلی متری در کنار میکروفون اصلی و درگاه شارژ Type-c و اسپیکر به چشم میخوره. و در نهایت در سمت راست بدنه آلمینیومی، فقط خشاب سیم کارت هست.

در پانل جلویی گوشی یک نماشگر 6.67 اینچی دیده میشه که دوربین سلفی به صورت یک حفره داخل این نمایشگر جاسازی شد . در بین نمایشگر و فریم اسپیکر دوم و اسپیکر مکالمه به همراه چراغ اعلان وجود دارد.

بررسی صفحه نمایش

با بررسی POCO X3 شیائومی ، می رسیم به یکی دیگه از نقاط قوت این این گوشی!

پانل استفاده شده از نوع  IPS LCD  با 16 میلیون رنگ و نرخ تازه سازی 120 هرتز هست. اندازه 6.67 اینچی و نسبت صفحه به بدنه حدود 84.6 درصد، برای یک گوشی در سطح میان رده میتونه عدد خوب و راضی کننده ای باشه.

از قابلیت های اضافه این صفحه نمایشی نسبت به بقیه هم رده هاش میشه به نرخ تازه سازی 120 هرتزی و پشتیبانی از استاندارد HDR10 اشاره کرد.البته، در تصاویر ثابت و منوهای اصلی نرخ تازه سازی 50 خواهد بود. در تصاویر متحرک و زمان استفاده از بازی از حالت 120 هرتز نرخ رفرش می توان بهره برد. صفحه نمایش پوکو ایکس 3، با رزولوشن 1080 در 2400 ساخته شده و تراکم پیکسلی 395 پیکسل در هر اینچ با نرخ روشنایی 450 نیت را به خودش اختصاص داده است. محاظ صفحه  نمایش  این  گوشی باز هم مثل اکثر محصولات این خانواده، کورنینگ گوریلا گلس 5 هست.

بررسی باتری

پوکو X3 از باتری لیتیوم پلیمری با ظرفیت 6000 میلی آمپر ساعت بهره می برد.این در حالی است که در مدل های POCO X3 PRO و POCO X3 NFC از باطری با ظریفیت 5160 میلی آمپر ساعت استفاده شده است. شارژر همراه این گوشی از نوع فست شارژ 33 وات است که انتظار می رود به خوبی از عهده خودش بر بیاد.

بررسی دوربین

کیفیت دوربین پوکو ایکس 3

همانطور که گفته شد، پک دوربین پوکو ایکس 3 در یک دایره پیاده شده است. دوربین اصلی با سایز 64 مگا پیکسل از نوع عریض با قابلیت فوکوس خودکار در مرکز این دایره بزرگتر از سایر دوربین ها قرار گرفته تا بتواند دید بهتری نسبت به دوربین های کمکی به نمایش بگذارد. دوربین دوم  نیز با سایز 13 مگاپیکسل از نوع فوق عریض، دوربین سوم با سایز 2 مگا پیکسل از نوع ماکرو و دوربین چهارم با سایز 2 مگا پیکسل از نوع عمیق و فلش LED در کنار دوربین اصلی قرار گرفته اند.

کیفیت عکس پوکو X3 در نور مناسب

در مدل های NFC و PRO این محصول سایز دوربین نسبت به این مدل که بررسی می کنیم کاهش پیدا کرده است ولی رابط کاربری دوربین در تمامی مدل ها شبیه به هم می باشد. در دوربین 64 مگا پیکسلی امکان گرفتن عکس در حالت شب تعریف شده است که باز هم شیائومی نتوانسته آن جور که باید نیاز مخاطب را در این مورد برآورده کند. پوکو X3، از قابلیت عکاسی پانامورا و HDR نیز پشتیبانی می کند.

در مقاله بررسی POCO X3 شیائومی فقط در مورد همین محصول بحث می کنم. و به زودی مقایسه این 3 تا محصول رو در یک مقاله دیگه باهاتون به اشتراک می زارم.

دوربین سلفی

دوربین 20 مگاپیکسلی درون حفره ای در قسمت بالای نمایشگر دیده می شود. عملکرد این دوربین در روشنایی و هوای ابری فوق العاده است ولی در شب چندان چنگی به دل نمی زند. شیائومی می توانست بهتر از این ها برای گرفتن عکس سلفی در شب عمل کند.فیلم برداری با این دوربین با کیفیت 1080 و 30 فریم بر ثانیه امکان پذیر است.

پردازنده

خوشبختانه به هر کدام از قسمت های بررسی گوشی می رسیم ، پوکو X3  حرف های زیادی برای گفتن دارد. بعد از باگ های سری 730G ، اسنپ دراگون نسخه بروز این محصول را با نام 732G عرضه کرده است. چینی ها در این مدل ، از پردازنده  اسنپ دراگون سری 732G با تکنولوژی ساخت 8 نانومتر استفاده کرده اند. البته در مدل های POCO X3 NFC و POCO X3 PRO ،  از پردازنده 860G استفاده شده که سرعت بالاتری نسبت به این مدل را دارد. به طور کلی این تراشه، برای اجرای بازی و برنامه های سنگین جوابگوی خوبی می تواند باشد.

نرم افزار و رابط کاربری

رابط کاربری MIUI 12

پوکو x3 ، پیش فرض با اندروید 10 و رابط کاربری 12 MIUI عرضه می شود. در حالی که  آپدیت اندروید 11 دور از انتظار نیست، شرکت شیائومی قول آپدیت رابط کاربری نسخه 12.5 را به کاربران خود داده است. با توجه به صفحه نمایش با نرخ رفرش 120 هرتز می توان تجربه بهتری از این رابط کاربری را کسب کرد.

در عین حال که MIUI 12 محیط زیبا و کارآمدی دارد ولی خارج از مشکل هم نیست . با راه اندازی دستگاه، متوجه تعداد زیادی بازی و اپ دیده می شوید که در مقابله با سایر رابط کاربری ها از محبوبیت این رابط کم می کند. نکته منفی دیگر به گله مندی های کاربران برمی گردد، جایی که تعداد زیاد استفاه  از تبلیغات،حوصله کاربر را سر می برد.

میان رده پیشنهادی در همین رنج : گلکسی سامسونگ A32

مشخصات فنی

[su_table responsive=”yes”]
مشخصات فنی شیائومی POCO X3
زمان معرفی 7 سپتامبر 2020
وزن 225 گرم
پردازنده مرکزی Dual-core Kryo 470 Gold + Hexa-core Kryo 470 silver
فرکانس پردازنده مرکزی 1.8 – 2.3 گیگا هرتز
اندازه 6.7 اینچ
بلوتوث نسخه 5.1
نسخه سیستم عامل Android 10
پردازنده گرافیکی Adreno 618 GPU
تراکم پیکسل 395 پیکسل بر اینچ
Wi-Fi Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
پک دوربین 4 ماژول دوربین (X شکل)
قابلیت های دوربین دارای 4 دوربین در پشت

دوربین اول با رزولوشن 64 مگا بایت از نوع عریض (Wide) ، دریچه  ی دیافراگم f/1.9 ، سایز سنسور 1/1.73 و ثبت تصاویر با 0.8 میکرومتر پیکسل، دارای PDAF

دوربین دوم با رزولوشن 13 مگا پیکسل از نوع فوق عریض (Ultrawide) ، دریچه ی دیافراگم f/2.2 و ثبت تصاویر با 1.0 میکرومتر پیکسل

دوربین سوم با رزولوشن 2 مگا پیکسل از نوع ماکرو (macro) و دریچه ی دیافراگم f/2.2

دوربین چهارم با رزولوشن 2 مگا پیکسل از نوع عمیق (Depth) و دریچه ی دیافراگم f/2.4

قابلیت عکاسی HDR

قابلیت عکس پانامورا (panamora)

دوربین سلفی درون حفره ای در نمایشگر | با رزولوشن 20 مگا پبکسل
فیلم برداری رزولوشن 2160 * 3840 و سرعت 30 فریم بر ثانیه (4K@30Fps)

رزولوشن 1080 * 1920 و سرعت 30 فریم بر ثانیه (1080p@30/120Fps)

رزولوشن 720 * 1280 و سرعت 960 فریم بر ثانیه (720p@960Fps)

دارای تثبیت کننده تصاویر(Gyro-EIS)

تراشه Qualcomm SM7150-AC snapdragon 732G (8nm) chipset
ساختار بدنه پانل جلویی از حنس شیشه

قاب پشت پلاستیک

فریم از جنس آلمینیوم

مجهز به پوشش دافع آب

محافظ گویلا گلس 5

امکانات اضافی مادون قرمز (Infrared)
حافظه داخلی 64 و 128 گیگا بایت
شبکه ارتباطی 2G , 3G , 4G
رزولوشن عکس 64 مگا پیکسل
تعداد سیم کارت 2 عدد نانو
فناوری صفحه نمایش IPS LCD لمسی خازنی با 16 میلیون رنگ
RAM 6 و 8 گیگابایت
نسبت صفحه نمایش به بدنه 84.6 درصد
ابعاد 165.3 * 76.8 * 10.1
رزولوشن صفحه نمایش 1080 * 2400 پیکسل
مشخصات باتری باتری لیتیوم – پلیمری 6000 میلی آمپر ساعتی

قابلیت شارژ سریع (Fast Charge) با آداپتور 33 وات

[/su_table]

 

جمع بندی

سعی کردیم در مقاله بررسی POCO X3 شیائومی تمامی مشخصات کاربردی این محصول رو  مورد بررسی قرار بدیم. یک گوشی میان رده رو به بالا که بعضی از مشخصات در حد گوشی های بالا رده است و در بعضی مشخصه ها هم هنوز ضعف هایی از خود نشان می دهد.برای راحتی انتخاب شما همراهان انیشتن ، نقاط ضعف و قوت را به تفکیک در ادامه براتون میارم تا انتخاب درست تری رو داشته باشد.

نقاط قوت

  • استفاده از نمایشگر IPS LED با نرخ تازه سازی 120 هرتز (نسبت به سایر میان رده ها این عالیه)
  • دوربین چهار گانه (جهت گرفتن عکس با مشخصات بیشتر)
  • استفاده از تراشه قوی یه اسنپ دراگون 732G
  • استفاده از باتری 6000 میلی آمپر ساعتی به همراه آداپتور 33 واتی

نقاط ضعف

  • ضعف پنل نمایشی در نور زیاد
  • ماندن رد انگشت و لکه روی قاب پشتی
  • بزرگ بودن پک چهار گانه دوربین و فلش LED
  • ضعف گرفتن عکس در شب (نسبت به سایر میان رده ها بهتر است ولی باز هم کمی اعوجاج و نویز دیده می شود)

 

مطالب بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا