بررسیبررسی موبایلگوشی شیائومی

بررسی گوشی xiaomi Mi 9T و ردمی K20 pro + مشخصات فنی

در این مقاله میخام تجربیات ده روزه خودم رو از کار کردن با دوتا گوشی شیائومی یعنی Mi 9T و K20 pro در اختیار شما بذارم. در این مقاله همراه سایت انیشتن باشید .

قبل از اینکه برم سراغ گوشیا باید یک توضیحی در مورد اسم و رسمش بدم ، شیائومی گوشیاش رو با دوتا رام تولید میکنه و به فروش میرسونه، رام گلوبال که ینی همون جهانی و رام چین.

فرق رام گلوبال و چین چیست؟

مهمترین تفاوتشون اینه که گوشی هایی که رام چین هستند نرم افزارهای گوگل رو ،روی خودشون ندارند. پس حواستون باشه که اگه قصد خرید گوشی های شیائومی رو داشتید حتما برید به سمت رام های گلوبال . یک سری تفاوت های دیگه هم دارند که در ادامه مقاله بهش میپردازم.

میان متنی
متن

بررسی طراحی

خب بریم سراغ طراحی گوشیا، k20 pro و Mi 9T از نظر ظاهری هیچ تفاوتی باهم ندارند ، هر دو بدنه شیشه ای دارند که جای اثرانگشت روش میمونه که خب اکثر گوشی های امروزی با این مشکل روبرو هستند.

فرم دور گوشی هم فلزیه که همین ترکیب باعث میشه احساس نکنید گوشی ارزون و چیپی دستتونه .مثلا توی این رنج گزینه دیگه ای که وجود داره گلکسی A70 است که بدنه پلاستیکیش کاملا در مقابل این گوشیا بازندس. فقط یک نکته منفی توی طراحی این گوشیا وجود داره اینه که قطرش یکم زیاده و زمخته که همین قضیه باعث میشه یه ذره بد دست بشه.

بررسی پنل جلویی

توی پنل جلویی گوشی فقط صفحه نمایش رو میبینید و خبری از بریدگی و ناچ و حفره و چیز دیگه ای نیست. دوربین سلفی هم مثل وان پلاس سون پرو که قبل بررسیش رو در سایت قرار دادم به صورت پاپ اپی قرار گرفته. ویژگی مثبت دیگه که صفحه نمایش این گوشی داره اینه که فلته و خبری از اج و خمیدگی توش نیست همین قضیه باعث میشه گلس روش خیلی راحت بچسبه.

اسپیکر و USB و سیم کارت

زیر گوشی اسپیکر و درگاه USB_C وجود داره به همراه جای سیم کارتی که دوتا سیم کارت رو پشتیبانی میکنه. یک نکته این گوشیا اینه که مموری کارت رو ساپورت نمیکنه یا اصطلاحا رم نمیخورن.

کنار گوشی دکمه کم و زیاد کردن به همراه پاور وجود داره ، بالاش هم جای دوربین سلفیه خوبیش اینه که جک ۳.۵ میلی متری هندزفری توی این گوشی حذف نشده. در مجموع اگر بتونید با اون یکم زمختی کنار بیاین دست گرفتن این گوشی حس خوبی به ادم میده.

بررسی صفحه نمایش گوشی xiaomi Mi 9T و ردمی K20 pro

از طراحیش که بگذریم،میریم سراغ صفحه نمایش جایی که بین k20 pro و Mi 9T یک تفاوتی وجود دارد. این تفاوت توی اندازه و رزولوشن نیست.

هردو نمایشگر ۶.۳۹ اینچی و رزولوشن ۱۰۸۰ در۲۳۴۰ دارند. فرقشون اینه که پنل نمایشگر کی۲۰ پرو super amoled ولی برای می ۹ تی amoled است.

توی این چند روز که من با این گوشیا کار کردم توی شفافیت و میزان نور طبیعتا K20 pro یه مقدار از Mi 9t بهتر بود ولی خب هر دو تا کیفیت قابل قبولی داشتند و خبری از اغراق رنگ ها توشون نبود.

از نظر دیگه یک تیکه بودنش یعنی که ناچ و بریدگی نداره درست مثل وان پلاس سون پرو موقع تماشا فیلم و بازی کردن حس فوق العاده ای به ادم میده.

بررسی باتری گوشی xiaomi Mi 9T و ردمی K20 pro

حالا بریم سراغ باتری،هر دو این گوشیا باتری ۴۰۰۰ میلی امپرساعتی دارند با اینکه ظرفیت این دوتا گوشی یکی بود ولی توی بررسی های من عملکرد K20 pro یه ذره بهتر از Mi 9t بود.

هر دو این گوشیا از صبح تا غروب شارژدهی داشتن البته زیر بار تست های من که شامل وبگردی و بازی کردن و تست دوربین و این چیزا میشد.

در مجموع بنظر من عملکرد هر دو این گوشیا توی این بخش کاملا راضی کنندست. از طرف دیگه برای شارژ شدن هم یک فرق بینشون هست اونم اینه که شارژر  کی ۲۰ پرو ۲۷ واتی است و می ۹ تی ۱۸ وات ، همین قضیه باعث میشه که زمان لازم برای فول شارژ شدن K20 pro تقریبا یک ساعت و ۲۰ دقیقه باشه ولی برایMi 9T حدودا یک ساعت و ۴۵ دقیقه.

بررسی امنیت

بخش بعدی که بهش میپردازیم امنیته، هر دو این گوشیا از حسگر اثرانگشت زیرنمایشگر استفاده میکنند که از نظر سرعت عملکرد قابل قبولی داره.

بنظرم سرعتشون از گوشی سامسونگ  گلکسی A50  و S10 plus و حتی نوت 10 پلاس بیشتره ،میشه یه جورایی گفت با پی ۳۰ پرو برابری میکنه سرعتشون ولی همچنان بنظر من حسگر اثرانگشت وانپلاس سون پرو از همه گوشیا سریعتره. برای فیس ایدی هم باید منتظر باشی دوربین پاپ اپی بیاد بالا که خب زیاد کاربردی نیست.

این بررسی رو از دست ندین : بررسی گوشی سامسونگ Galaxy A30 با A50

بررسی دوربین گوشی

خب میرسیم به بخش جذاب دوربین ، سنسور دوربین اصلی هر دو این گوشیا 48 مگاپیکسله که لنزش ساخت شرکت سونیه. دوربین این گوشیا هم درست مثل گوشی هواوی  آنر ویو 20 که بررسی کاملش رو در سایت قرار دادم از فناوری استفاده میکنه به اسم Quad bayer در حقیقت این لنز تو حالت ۴۸ مگاپیکسلی ۴ تا عکس ۱۲ مگاپیکسلی میگیره و از ترکیبشون به یک عکس با کیفیت میرسه.

کنار لنز اصلی یک سنسور ۸ مگاپیکسلی تله فوتو و یک سنسور ۱۳ مگاپیکسلی اولترا واید قرار داره ، با کمک این دوتا میتونید تا دو برابر زوم اپتیکال داشته باشید یا عکس های وایدتر بگیرید.

دوربین گوشی mi-9t

در مجموع کیفیت عکس های ثبت شده با دوربین هر دو این گوشیا کاملا قابل قبوله یعنی شارپنس و شفافیت خوب به همراه نمایش واقعی رنگ ها.

بنظر من می ۹ تی عملکرد بهتری نسبت به A50 داره توی بخش دوربین و از اون طرف کی۲۰ پرو هم عملکرد بهتری نسبت ب گلکسی A70 داره.

اما کیفیت عکسا توی دوتا حالت زوم و واید زیاد چنگی به دل نمیزنه.عکس هایی هم که تو شب میگیره با توجه به حالت نایت توی دوربینش قابل قبوله.

اما یک تفاوت دیگه ای که این دوتا گوشی باهم دارند تو بخش فیلم برداریشونه کی۲۰ پرو قابلیت فیلمبرداری 4k 60 fps رو داره ولی می ۹ تی تا 4k 30 fps رو میتونه بگیره.در مورد کیفیت فیلم برداری هم اگه بخوام بگم چیز خارق العاده ای نمیبینید کاملا معمولی است.

نمونه عکس شب گوشی k20-proو mi9t

دوربین سلفی

اما بریم سراغ دوربین سلفی جایی که ناامیدتون میکنه ، همونطور که در اول مقاله گفتم دوربین سلفی هر دو این گوشیا بصورت پاپ اپی است که یک سنسور ۲۰ مگاپیکسلی داره، کیفیت عکس های سلفی واقعا خوب نیس،عکس های فید شده با کنتراست پایین و در مجموع ضعیف.

قطعا یکی از بخش هایی که تو این دو تا گوشی تو ذوق من خورد همین دوربین سلفیش بود ولی خب یک سری جیگول بازیا داره که باحاله ، مثل موقع بیرون اومدن دوربین سلفیش یک ال ای دی داره که چراغش روشن میشه و یه صدایی هم میده که تا حدی صدای موتور پاپ اپش رو میگیره.

بررسی پردازنده

بریم سراغ پردازنده ها جایی که شاید تفاوت اصلی این دوتا گوشی باشه . پردازنده کی ۲۰ پرو اسنپدراگون 855 است درست همون پردازنده ای که تو گوشیای پرچمدار مثل نوت ۱۰ پلاس میشه دید اما می ۹ تی از اسنپدراگون 730 استفاده میکنه .

هر دو این گوشیا هم که من بررسی کردم رم 6 گیگا بایتی داره.مثل همیشه برای تست بازی اسفالت۹ رو روی جفتشون نصب کردم طبق پیشبینی ام جفتشون بدون ایراد اجراش کردن.

توی پردازش چندتا اپلیکیشن بصورت همزمان هم به لگ و باگ و کند شدن برخورد نکردن . اما تفاوت این دوتا تو جاهایی مثل کارکردن با دوربین متوجه شدم، می ۹ تی که پردازنده ضعیف تری داره موقع کارکردن های طولانی با دوربین یه ذره داغ میکرد حتی موقعی که اثرانگشت رو داشتم ست میکردم و تو اون بخش داشتم هی بالا و پایین میرفتم بازم یه ذره داغ میشد.

خب شایدم با توجه به این اختلافشون این اتفاق طبیعی باشه اما به نظرم می ۹ تی بجز اون مقدار داغ شدنش خیلی چیز زیادی از کی ۲۰ پرو کم نداره البته شاید به مرور زمان و بعد از گذشت چند ماه خودش رو نشون بده.

رابط کاربری

بریم سراغ بخش رابط کاربری این گوشیا که هر دو از MIUI 10 است، راستشو اگه بخوام بگم من خوشم اومد ازش هم انیمشن های روونی داره هم محیطش خیلی شیک و باحاله .

طراحی ایکون هاش هم خوبه، شیائومی انگار به یک استقلال توی رابط کاربری رسیده. قابلیت های خوبی هم توی setting داره مثل دارک مود که واقعا جذابه.در مجموع رابط کاربریش چیزی نیست که اذیت باشه من باهاش اوکی بودم ولی مثلا من با رابط کاربری وانپلاس سون پرو واقعا حال نکردم.

مشخصات فنی

[su_table responsive=”yes”]
مشخصات فنی ردمی K20 pro
معرفی 2019، می
– معرفی شده در روسیه با نام Mi 9T Pro
نوع نمایشگر Super AMOLED، لمسی خازنی، 16 میلیون رنگ
ابعاد نمایشگر 6.39 اینچ (~86.1% نسبت نمایشگر به بدنه)
رزولوشن 1080 در 2340 پیکسل، 19.5:9 (~403 پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی)
ابعاد 156.7 در 74.3 در 8.8 میلی‌متر
وزن 191 گرم
سیستم‌عامل در زمان عرضه اندروید 9.0 (پای)
– MIUI 10
پردازنده مرکزی 8 هسته‌ای (یک هسته‌ی 2.84 گیگاهرتز Kryo 485 و سه هسته‌ی 2.42 گیگاهرتز Kryo 485 و چهار هسته‌ی 1.8 گیگاهرتز Kryo 485)
حافظه داخلی 256 گیگابایت، 8 گیگابایت رم یا 128 گیگابایت، 6/8 گیگابایت رم یا 64 گیگابایت، 6 گیگابایت رم
دوربین اصلی 48 مگاپیکسل (لنز واید 26 میلی‌متری، 0.8 میکرومتر سایز پیکسل، 1/2 اینچ سایز سنسور، f/1.8، فوکوس خودکار با تشخیص فاز یا لیزر) و 13 مگاپیکسل (1/3 اینچ سایز سنسور، 1.12 میکرومتر سایز پیکسل، f/2.4، لنز فوق‌عریض، فوکوس خودکار با تشخیص فاز یا لیزر) و 8 مگاپیکسل (f/2.4، لنز 53 میلی‌متری تله‌فوتو، 1.4 اینچ سایز سنسور، 1.12 میکرومتر سایز پیکسل، فوکوس خودکار با تشخیص فاز، زوم اپتیکال دو برابر)
[/su_table]

جمع بندی

خب بریم سراغ جمع بندی ، اینم بگم که شیائومی توی ایران هیچ نمایندگی رسمی نداره و هیچ شرکتی در ایران گوشی های شیائومی رو گارانتی نمیکنه اگرم باشه خیلی محدوده.

اگه باتری براتون مهمه برید سراغ کی ۲۰ پرو و اگه دوربین براتون مهمه برید سراغ می 9.

امیدوارم بررسی این دو گوشی براتون راضی کننده باشه و بتونه به شما برای یک انتخاب قابل قبول کمک کنه. ممنونم که تا اینجا بررسی همراه ما بودید . در بخش نظرات ، نظر و یا تجربه خودتون از کار کردن با این دو گوشی بنویسید.

مطالب بیشتر

علی زهدی

کارشناس نرم افزار ، برنامه نویس و سئو کار ، علاقه مند به تولید محتوا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا