رشد و توسعه فردیقانون جذب

مدیتیشن چیست ؟ انواع مدیتیشن و روش انجام آن

مدیتیشن چیست ؟ مدیتیشن راهی برای افزایش شادی، خلاقیت و ذهن آگاهی ارائه می دهد. مدیتیشن به معنی تبدیل شدن به فرد بهتر و جدید یا متفاوت نیست، مدیتیشن آگاهی و دریافت حس سالم است.مدیتیشن تمرینی ذهنی است که شامل آرامش ،آگاهی و تمرکز می باشد.این تمرین معمولا به صورت انفرادی، در حالت نشسته و با چشمان بسته انجام می شود.

مدیتیشن یا مراقبه تلاشی برای ساختن حال خوب است.مدیتیشن همیشه سکوت نیست،تمرکز نیست، گاهی تفکر عمیق بر روی مفهوم قدرتمندی است که می تواند زندگی ما را متحول کند.

 

میان متنی
متن

 

مدیتیشن چیست ؟

مدیتیشن یعنی تمرین حضور در لحظه اکنون. تو همین جایی ،همین جا بمان

برای چند لحظه همه چیز را رها کن

“فقط باش”

چشمانت را ببند و فقط گوش کن

آرام باش

چگونه مدیتیشن کنیم؟

مدیتیشن یک تمرین ساده در دسترس همه است که می تواند استرس را کاهش دهد، آرامش و وضوح را افزایش دهد و باعث شادی شود. یادگیری نحوه مدیتیشن ساده است و فواید آن می تواند به سرعت حاصل شود. در این مقاله، نکات اساسی را ارائه می دهیم تا شما مسیری به سوی آرامش، پذیرش و شادی بیشتر شروع کنید. و در کل بدانید که مدیتیشن چیست . نفس عمیق بکشید و برای استراحت آماده شوید.

یک مکان راحت را پیدا کنید و برای استراحت آماده شوید. فضای مراقبه باید آرام باشد و شما در آنجا حس خوبی داشته باشید.

اینو از دست نده : قانون ارتعاش چیست 

اصول اولیه

اختصاص دادن زمان برای مدیتیشن رسمی یک راه مهم برای ایجاد یک روال و راحت شدن با تمرین است. حتی فقط چند دقیقه در روز می تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند.

آتمن اسمیت، که مدیتیشن را به جوامع محروم در بالتیمور آموزش می‌ دهد، می‌ گوید: «بعضی از مردم از صرف وقت از روز خود شکایت دارند. هر چند تمرین مهم است. این ابزاری است که می توانید از آن برای بازگرداندن خود به زمان حال در موقعیت های استرس زا استفاده کنید.

تارا براچ، یک معلم مدیتیشن محبوب مستقر در نزدیکی واشنگتن دی سی، می گوید: “هدف مراقبه ذهن آگاهی این است که در تمام بخش های زندگی خود آگاه باشیم، به طوری که در هر کاری که انجام می دهیم بیدار، حاضر و با دل باز باشیم.”

مدیتیشن ذهن آگاهی این نیست که اجازه دهید افکار شما سرگردان شوند. اما این در مورد تلاش برای خالی کردن ذهن شما نیز نیست. در عوض، این تمرین شامل توجه دقیق به لحظه حال است ،به ویژه افکار، احساسات و احساسات خودمان به هر اتفاقی که در حال وقوع است.

در طول مدیتیشن، ذهن شما پرسه می زند. ممکن است متوجه احساسات دیگری در بدن شوید، چیزهایی که در اطرافتان اتفاق می‌افتد، یا فقط در فکر گم شوید، درباره گذشته یا حال رویاپردازی کنید، احتمالاً خودتان یا دیگران را قضاوت کنید.

هیچ اشکالی در این وجود ندارد ، فکر کردن به اندازه نفس کشیدن طبیعی است. خانم براچ گفت: “سرگردانی شرطی شدن طبیعی ذهن است.”

وقتی این اتفاق می‌ افتد، به سادگی توجه کنید که به چه چیزی فکر می‌ کردید یا چه چیزی حواس شما را پرت می‌ کرد، سپس لحظه‌ ای درنگ کنید و مکث کنید.

نیازی نیست که توجه خود را مستقیماً به سمت نفس بکشید. در عوض، هر چیزی را که به آن فکر می کردید رها کنید، توجه خود را دوباره باز کنید، سپس به آرامی هوشیاری خود را به تنفستان بازگردانید و در هر دم و بازدم حضور داشته باشید.

پس از چند نفس، بدون تغییر، ذهن دوباره سرگردان خواهد شد. خودت را در این مورد سرزنش نکن، طبیعی است آنچه مهم است این است که در زمان وقوع آن چگونه واکنش نشان می دهیم. به سادگی هر چیزی را که به آن فکر می‌ کردید تصدیق کنید  بدون اینکه قضاوت زیادی به آن نسبت دهید، بدون اینکه اجازه دهید آن را با خود همراه کند و لحظه‌ ای وقت بگذارید تا به زمان حال برگردید و مراقبه خود را از سر بگیرید.

تنفس عمیق با تمرکز ،با بینی هوا را وارد و با دهان خارج کنید ( تنفس شکمی )

آرام سازی ذهن

ذهن سعی دارد با فکر های منفی و یادآوری کارهای روزانه تمرکزتان را به هم بزند.

نظاره گر افکار باشید. به ذهنتان بیایند و بروند ،مقاومت برای فکر نکردن نکنید؛ رها باشید.

هر روز 5 تا 10 دقیقه به مراقبه بنشینید. ساعات پر انرژی ،طلوع و غروب خورشید است اما شما هر زمان دلتان خواست تمرکز کنید.

یک زمان را انتخاب کنید

درست مانند هر عادت دیگری، انجام مدیتیشن نیز اگر بخشی از روال شما باشد، آسان تر می شود. زمانی را برای انجام هر روز انتخاب کنید و سعی کنید به آن پایبند باشید. برای بسیاری از افراد، مدیتیشن اول صبح راحت‌ تر است. اما چه هنگام ناهار، چه بعد از کار یا قبل از رفتن به رختخواب، ببینید آیا می توانید ثابت قدم باشید.

با اختصاص دادن زمان هر روز شروع کنید. درست مانند ورزش بدنی، ایجاد عادت تمرین به معنای منظم بودن است.

یک مکان را انتخاب کنید

به طور مثال، می تواند مدیتیشن در یک مکان هر روز کمک کند. این ضروری نیست، اما می تواند به ،به حداقل رساندن پتانسیل حواس پرتی و سرگردانی ذهن کمک کند. لازم نیست پاهای خود را در موقعیت نیلوفر آبی جمع کنید یا حتی روی زمین بنشینید. فقط یک موقعیت راحت پیدا کنید که بتوانید به صورت عمودی بنشینید و در آن خیلی حواس شما پرت نشود.

نکته مهم این است که ما کمی زمان می‌گذاریم تا به سکون برسیم و به سادگی به آنچه در زندگی درونی‌ مان می‌گذرد توجه کنیم.

تربیت ذهن

به زبان ساده، مدیتیشن راهی برای تربیت ذهن است. بیشتر اوقات، ذهن ما سرگردان است ما به آینده فکر می کنیم، به گذشته فکر می کنیم، نگران هستیم، خیال پردازی می کنیم. مدیتیشن ما را به لحظه حال برمی گرداند و ابزارهایی را که برای اینکه استرس کمتری داشته باشیم، آرام تر و با خود و دیگران مهربان تر باشیم به ما می دهد.

مدیتیشن چیست ؟

«مدیتیشن آموزش توجه ماست. ” به ما امکان می دهد از افکار پریشان خارج شویم و به ما کمک می کند به روشی متعادل و روشن به لحظه حال برسیم.”

ذهن آگاهی

انواع مختلفی از مدیتیشن وجود دارد. بیشتر ادیان سنت‌ های متفکرانه دارند و راه‌ های سکولار زیادی نیز برای مراقبه وجود دارد. اما در سال های اخیر، مدیتیشن تمرکز حواس به طور فزاینده ای محبوب شده است.

مدیتیشن اصلی تمرکز حواس، تمرین توجه به لحظه حال با گرایش پذیرنده و بدون قضاوت است. هدف توقف فکر کردن یا خالی کردن ذهن نیست. در عوض، نکته این است که به احساسات، افکار و احساسات بدنی خود توجه دقیق داشته باشید تا آنها را واضح تر ببینید، بدون اینکه فرضیات زیادی بسازید یا داستانی بسازید.

با گذشت زمان، مدیتیشن ذهن آگاهی حتی می تواند به ما کمک کند تا بفهمیم چه چیزی باعث استرس ما می شود و چه کاری می توانیم برای تسکین آن انجام دهیم.

اگرچه مراقبه ذهن آگاهی از شیوه های بودایی الهام گرفته شده است، امروزه به عنوان یک تمرین کاملاً سکولار در دسترس است که بر کاهش استرس، پرورش تمرکز و ایجاد آرامش تأکید دارد.

آقای اسمیت می گوید: «این تصور غلط وجود دارد که ذهن آگاهی مذهبی است. چیزی که باید توضیح دهیم این است که این یک تکنیک کاهش استرس و راهی برای قوی‌ تر کردن خود از نظر ذهنی است. این یک تمرین خود مراقبتی است.»

تحقیقات گسترده و رو به رشدی وجود دارد که اثرات قابل اندازه‌ گیری ذهن‌ آگاهی را بر بدن و مغز شناسایی می‌ کند، و در محیط‌ های حرفه‌ ای از جمله آموزش، ورزش، کسب‌ و کار و حتی ارتش در حال گسترش است.

تفاوت ذهن آگاهی و مدیتیشن چیست ؟

اگرچه گاهی اوقات این کلمات به جای یکدیگر استفاده می شوند، اما تشخیص تمایز بین ذهن آگاهی و مراقبه مفید است.

ذهن آگاهی کیفیتی از بودن است ، تجربه باز بودن و آگاه بودن در لحظه حال، بدون قضاوت انعکاسی، انتقاد خودکار یا سرگردانی ذهن.

مراقبه ذهن آگاهی تمرین حضور واقعی در لحظه است، که به نوبه خود ما را آموزش می دهد تا در طول روز، به ویژه در موقعیت های دشوار، هوشیارتر باشیم.

ذهن آگاهی ،آگاهی شما از آنچه در لحظه حال می گذرد بدون هیچ گونه قضاوتی است. مدیتیشن آموزش توجه است که این ذهن آگاهی را پرورش می دهد.

مدیتیشن پیاده روی

مدیتیشن پیاده روی

هنگامی که با مدیتیشن نشسته راحت شدید، ممکن است بخواهید مدیتیشن پیاده روی را امتحان کنید. هیچ قاعده‌ ای در مورد آزمایش مدیتیشن پیاده روی وجود ندارد، اما یادگیری اصول اولیه قبل از اینکه سعی کنید همزمان راه بروید و مراقبه کنید، مفید است.

مدیتیشن پیاده‌ روی برای هماهنگ کردن بدن و ذهن در حالی که بیرون و در اطراف هستیم طراحی شده است. و اگر دوست ندارید بنشینید و چشمان خود را برای مدیتیشن ببندید، این یک جایگزین عالی است که ذهن را در آگاهی آموزش می دهد.

پیاده‌ روی برای بسیاری از ما آنقدر یک عمل ثابت و عادت‌ شده است که تمایل داریم آن را انجام دهیم. لحظه‌ ای که از در بیرون می‌ رویم، ذهن ما نیز تمایل به سرگردانی دارد ،گرفتار یادآوری، اقامت، برنامه‌ ریزی، نگرانی یا تجزیه و تحلیل.

هر بار که این اتفاق می افتد، از لحظه حال دور می شویم و از فرصت ارتباط با طبیعت و محیط اطراف خود دور می شویم. فراموش می کنیم که قدر لذت ساده پیاده روی را بدانیم.

مدیتیشن در حین راه رفتن راهی است برای اینکه ذهن با ما همراهی کند و تمرکزی آرام را به این کار روزمره بیاوریم. شگفت آور است که وقتی به آنچه در اطرافمان می گذرد توجه می کنیم تا آنچه در سرمان می چرخد ​​چقدر احساس متفاوتی داریم.

اگر چه به آن مدیتیشن پیاده روی می گویند، اما این بدان معنا نیست که ما مانند زامبی ها با چشمان بسته راه می رویم. در عوض، ما آگاهانه با استفاده از تکنیک مدیتیشن، با چشمانی کاملا باز، سرعتی که مناسب ماست و توجه خود را به هر محیطی که در آن قرار می‌ گیریم، راه می‌ رویم.

اساساً راه رفتن به ابزاری برای آشنایی با لحظه حال تبدیل می‌ شود و ما این کار را با هدایت مجدد ذهن انجام می‌ دهیم. به جای اینکه هدف ما تنفس باشد، همانطور که با مدیتیشن نشسته انجام می دهیم، تمرکز ما به ریتم راه رفتن ما تبدیل می شود.

یک تمرین پیاده روی

روش‌ های مختلفی برای مدیتیشن پیاده‌ روی وجود دارد که بیشتر آنها به موقعیت مکانی شما بستگی دارد. برای مثال، قدم زدن در حومه شهر با پیاده روی سریع در شهر متفاوت است. اما این پیاده روی مدیتیشن کاملاً مناسب افرادی است که زندگی پر مشغله ای دارند. می توان در هر مکان و با هر سرعتی که دوست دارید انجام دهید. به سادگی هر نشانه را برای حدود 30-60 ثانیه دنبال کنید.

وارسی بدن

همانطور که شروع به راه رفتن می کنید، متوجه احساس بدن شوید. سنگین یا سبک، سفت یا آرام؟ چند ثانیه وقت بگذارید تا از وضعیت خود و نحوه حمل خود آگاه شوید.

رعایت کنید

بدون تلاش برای تغییر روش راه رفتن، به سادگی راه رفتن خود را مشاهده کنید. توجه خود را به آن جلب کنید. این ممکن است گاهی اوقات باعث شود شما احساس خودآگاهی کنید، اما این احساس معمولاً از بین می رود.

تنظیم کنید

آنچه را که در اطرافتان می‌ گذرد تنظیم کنید اتومبیل‌ های در حال عبور، افراد دیگر، ویترین‌ ها، درختان، حرکت و جابجایی اشیاء، یا هر مناظری که به میدان آگاهی شما می‌ آید. با این حال، شما به هیچ یک از این چیزها فکر نمی کنید. شما به سادگی آنچه را که می بینید تصدیق می کنید.

توجه به صداها

به صداهایی توجه کنید که به داخل می روند. چه چیزی می توانید بشنوید؟ باز هم، سعی کنید هر سر و صدایی را درک کنید اما روی آن تمرکز نکنید.

بوهای آشنا

حال توجه خود را به هر بو، چه خوشایند و چه ناخوشایند معطوف کنید. توجه کنید که چگونه ذهن معمولاً می خواهد از هر بو داستانی بسازد و چگونه ممکن است جایی، چیزی یا کسی را به شما یادآوری کند.

احساسات فیزیکی

در مرحله بعد، به هر گونه احساس فیزیکی توجه کنید، از اینکه آب و هوا چه احساسی به شما می دهد تا احساسی که وقتی کف پاهایتان با زمین برخورد می کند. هنوز نیازی به فکر کردن در مورد هیچ یک از این مشاهدات نیست. به سادگی توجه کنید، تصدیق کنید و رها کنید.

جنبش

پس از یک یا دو دقیقه، به احساس حرکت در بدن فکر کنید ،چگونه بازوها در کنار شما آویزان یا تاب می‌ خورند یا چگونه وزن به طور پیوسته از راست به چپ تغییر می‌ کند. به گام، سرعت و ریتمی که به آن عادت کرده اید توجه کنید.

روی ریتم خود تمرکز کنید

از این ریتم ” کف پاها که زمین را لمس می کنند ” به عنوان پایگاه آگاهی خود استفاده کنید، مکانی که می توانید زمانی که ذهن از خود دور می شود، به آن بازگردید. این کار را در طول پیاده روی، گام به گام، بلوک به بلوک یا مایل به مایل تکرار کنید.

این مراحل دستورالعمل هستند، نه قوانین، بنابراین آنها را متناسب با راه رفتن خود، هر کجا که می روید یا هر چقدر که طول بکشد، تطبیق دهید. به عنوان مثال، در یک پیاده روی که 10 دقیقه طول می کشد، ممکن است از خیابان به خیابان استفاده کنید. در ابتدای هر بلوک، قصد خود را برای راه رفتن، بدون حواس‌ پرتی، تا زمانی که به چهارراه بعدی یا تقاطع برسید، به خود یادآوری کنید. به محض اینکه متوجه شدید ذهن سرگردان شده است، به آرامی توجه خود را به احساس کف پای خود برگردانید.

این مقاله ادامه دارد…

مطالب بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا